Istoria producerii pizzei

In secolul XVIII saracii din Napoli obisnuiau sa puna sos de rosii peste painea lor plata. Asa s-a nascut pizza. Cu timpul a castigat popularitate si turistii veneau special in zonele sarace din Napoli pentru a gusta diversele retete de pizza. Pana la 1830 pizza a fost vanduta in standuri in aer liber si prin vanzatorii de strada, dar prima pizzerie, "Antica Pizzeria Port’Alba", s-a deschis pe la 1830 la Napoli si este deschisa si astazi. Alexandre Dumas ne povesteste ca in anii acestia pizza este mancarea de baza in Napoli si ca are ingrediente variate, cum ar fi branza, rosii, ulei si ansoa. Alta pizzerie faimoasa este "Da Michele" (deschisa in 1870), unde multi considera ca ar fi singurele Pizza Marinara si Pizza Margherita. Marinara este prima reteta de pizza. Margherita a fost prima pe care s-a pus branza. Este atribuita lui Raffaele Esposito, care lucra la pizzeria "Pietro... e basta così" ("Pietro... si ajunge") (deschisa in 1880), care mai exista si astazi, sub numele de "Pizzeria Brandi". In Roma cea mai cunoscuta este "Da Baffetto".

Pizza moderna s-a nascut in 1889 si se atribuie unui brutar, Raffaele Esposito, care a pregatit o pizza speciala in cinstea vizitei regelui italian Umberto I si a reginei Margareta. Pizza semana cu steagul Italiei avand busuioc verde, branza alba si sos de rosii. A fost favorita reginei. De atunci acest model de pizza se numeste pizza margherita in cinstea reginei Margherita. Pizza a ajuns in America cand italienii au migrat acolo si au inceput sa-si deschida pizzerii.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION