Praful magic din bucatarie

Praful magic din bucatarie

Tipărire

chiar si in probleme legate de masina personala.
Pe langa faptul ca este folosit la gatit, albeste dintii si ajuta la scoaterea anumitor pete, aceasta pulbere alba are „puteri” la care nimeni nu s-ar fi gandit, potrivit „Huffington Post”:
1. Bicarbonat de sodiu, pentru o omleta mai pufoasa Cum? Pui o jumatate de lingurita de bicarbonat la fiecare trei oua. De ce? Jeff Potter, autorul cartii de bucate „Cooking for Geeks” ( n.r. – Gatitul pentru tocilari), spune ca bicarbonatul de sodiu se descompune in dioxid de carbon si apa atunci cand este incalzit, ceea ce duce la crearea unor bule de aer in omleta, aceasta devenind mai pufoasa.
2. Evita sa te balonezi de la fasole cu ajutorul bicarbonatului de sodiu Cum? Când pui boabele de fasole la inmuiat, adauga putin bicarbonat de sodiu. Poti proceda la fel si cu boabele la conserva – adauga bicarbonat, amesteca si lasa-le asa pentru câteva ore. Asigura-te, in schimb, ca scurgi lichidul inainte sa le gatesti. De ce? Boabele de fasole contin rafinoza, o substanta dulce pe care corpul nostru nu o poate descompune si pe care o elimina prin intermediul gazelor, potrivit medicului Kathleen London. Bicarbonatul reduce nivelul de rafinoza din fasole, impiedicând aparitia balonarii.

Joomla SEF URLs by Artio