Gustul acru

Gustul acru este creat prin combinarea elementelelor pamant si foc. Acest gust are o natura rajasica si gustu acrustimuleaza energia spiritului. Aduce savoare si aroma alimentelor, stimuleaza apetitul sporeste focul digestiv, circulatia sangvina si retentia fluidelor. Este contraindicat in gastrite, ulcer, inflamatii si alte afectiuni de tip Pitta (bila).

Gustul acru mareste Pitta (bila) si Kapha (limfa), dar micsoreaza Vata (aerul) – (PK+V-). Acest gust il putem gasi in fructele si legumele acide, in alcool, in produsele fermentate si mai putin in proteine si grasimi.
Caracteristicile gustului acru sunt: usor, fierbinte si umed.
Gustul acru stimuleaza apetitul si digestia, imbunatateste eliminarea toxinelor, reduce spasmele, trezeste mintea, elimina gazele si stimuleaza cresterea in greutate. Este un bun hranitor pentru toate tesuturile, mai putin al celui reproducator. Vindeca bolile produse de tipologia Vata(aer).
in exces gustul acru duce la: desensibilizarea danturii, sete intensa, exces de acid in stomac si in sange, infectii ale tractului urinar, senzatii de arsura in gat si in piept, formarea de toxine in sange (Ama).
Alimentele fermentate in exces irita gatul, duc la inflamatii ale pielii, acnee, eczema si furuncule. Si barbatii sunt afectati de excesul de gust acru, deoarece acesta subtiaza lichidul seminal (sperma).
In plan emotional, gustul acru aduce o tendinta catre exteriorizare. Aduce o atitudine prin care fiinta umana evalueaza orice obiect sau fiinta prin prisma de a stabili in ce mod acestea ar putea-o ajuta sa-si satisfaca dorintele sau propriile aspiratii. Acest gust este asociat cu invidia, gelozia si insatisfactia (opusul gustului dulce).
in plan subtil, gustul acru amplifica o starea de claritate, de focalizare si de discernamant atunci cand vrei sa mergi pe o cale spirituala sau ai un tel bine determinat.
Amplificarea in mod nearmonios in fiinta a gustului acru ne conduce catre amplificarea dorintei de a poseda lucruri, stari sau fiinte, fapte ce conduc catre stari necontrolate de invidie si gelozie, de critica nejustificata si de judecati neintemeiate.
Exemple de alimente acre: acid citric, otet, tamarind, amla, chitra, lamaie, grapefruit, vin, bere, alcool, muraturi, rosii, iaurt, lapte batut, branza, legume cu frunze, peste.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION