Friptura de vita in sos de vin rosu

Friptura de vita in sos de vin rosu

Ingrediente:
un kg carne de vita, o linguta faina, 3 cani supa de vita, 1 1/2 pahar vin rosu demisec, cateva bucati de ansoa, 2 lingurite mustar Dijon, sare, piper.

Mod de preparare:
Scoatem carnea de vita, din frigider, cu 30min inainte de a o gati, pentru a-i permite sa ajunga la temperatura camerei. Incalzim cuptorul la 220 grade C. Condimentam bine carnea cu sare si piper, apoi o punem intr-o tava fara ulei si lasam l cuptor pentru 15 minute. Reducem temperatura cuptorului la cca. 160 grade C si lasam friptura la cuptor inca o ora si jumatate. Cand friptura este gata se aseaza pe un tocator, acoperita cu folie de aluminiu si se lasa timp de 15 min.
Intre timp preparam sosul astfel:
- indepartam grasimea din tava, cu exceptia a 2 linguri, cu o lingura. Punem cele 2 linguri intr-o craticioara pe foc si adaugam faina. Toarnam supa treptat, amestecand, apoi vinul, ansoa maruntit si mustarul de Dijon. Amestecam continuu pana se formeaza un sos gros si omogen. Se da gust cu sare si piper, apoi se serveste intr-o sosiera alaturi de friptura.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email:
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION