Ingrediente:
4 cotlete de miel, 2 linguri ulei de masline, 2 cepe mari, un morcov, o radacina de telina, 2 catei de usturoi, o cana cu vin rosu demidulce, o cana supa de vita, un pahar bulion, o lingurita de zahar, o frunza de dafin, o lingurita cimbru uscat, sare, piper, o legatura patrunjel verde.
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 160 oC. Pune o cratita mare pe aragaz, la foc mediu, adauga uleiul si cotletele. Prajeste-le bine pe toate partile aproximativ 5-7 minute. Da focul mic, adauga cepele tocate, morcovul taiat rondele, telina rasa si usturoiul maruntit si caleste-le 5 minute. Toarna vinul, supa si bulionul si mareste focul. Condimenteaza cu sare si piper, adauga foaia de dafin, cimbrul si zaharul peste cotletele prajite. Pune un capac si lasa cratita la cuptor o ora. La final, presara patrunjel proaspat tocat.
Friptura se serveste fierbinte.