Ingrediente pentru 5-6portii:
2 l supa (din legume sau carne), 60g ceapa, 100g telina si albitura, 2-3 buc salata verde, 150g costita afumata sau kaiser, 2 oua, 100g smantana, sare si otet dupa gust.
Mod de preparare:
Zarzavatul se taie marunt si se pune la fiert in supa sau apa. Dupa 7-8 minute de fierbere, se adauga salata verde spalata si taiata fidelute. Costita se taie cubulete, sau lame. Se prajeste usor intr-o tigaie fara ulei, dupa care se scoate si se adauga la ciorba. In grasimea ramasa in tigaie se face o omleta din doua oua, care apoi se rupe bucatele sau se taie in forme mici patrate. Se adauga si aceste jumari de oua la ciorba. Smantana se amesteca bine cu putina zeama fierbinte de la ciorba, pentri a ridica temperatura smantanei, astfel nu se fa taia, apoi se amesteca cu ciorba. Se potriveste gustul cu sare si otet ( desi eu recomand suc de lamaie), se mai lasa sa dea cateva clocote, dupa care este gata de servit.