Blanquette de veau

Ingrediente:
1,2 kg piept de vitel fara os, 100 g unt, 100 ml smantana, 2 galbenusuri de ou, o lamaie, 70 g faina, o lingurita zahar, 300 g ciuperci, 6 morcovi, 2 cepe, 200 g arpagic, 4 cuisoare, un fir de praz (facultativ), 2 tulpini de telina (facultativ), 2 catei de usturoi (facultativ), patrunjel tocat, doua cracute de cimbru, foaie de dafin, sare, piper.

Mod de preparare:
Se taie carnea în bucati mari. Se curata morcovii si se taie bastonase. Se curata cepele si se infig cste doua cuisoare in fiecare dintre ele. Se curata prazul de partea verde, se curata tulpinile de telina de fibre, cu un cutit si se leaga totul in snop impreuna cu cracutele de cimbru si foaia de dafin.Intr-o oala se pune carnea, morcovii, ceapa, snopul de telina cu praz, si cateii de usturoi curatati, se acopera totul cu apa, se sareaza si se pune la fiert. Se ia spuma si se lasa sa clocoteasca, la foc mic, timp de o ora. Se taie ciupercile in lamele groase si se oparesc la foc iute 3 min, in apa clocotita cu suc de la o jumatate lamaie si putina sare, se scurg bine. Se curata arpagicul, se pune intr-o craticioara cu 30 grame unt, se acopera cu apa, se presara cu zahar si se pune la fiert 25 min la foc potrivit. Se face un sos alb cu restul de unt, faina si un litru de supa strecurata, de la fiertul carnii. Se bat galbenusurile cu smantana si cu un polonic de sos, se rastoarna peste restul de sos amestecand tot timpul. Se adauga carnea, morcovii, arpagicul si ciupercile in sos, se stropeste cu suc de la cealaltajumatate de lamaie, se adaauga sare si piper dupa gust, se amesteca bine si se mai dau cateva clocote la foc mic.
Se serveste presarata cu patrunjel tocat.
Specificul bucatariei franceze

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION