Ingrediente pentru 4 portii:
un kg de aripioare de pui, 2 linguri cu ulei de susan, 3cm ghimbir proaspat dat prin razatoare, o lingura cu usturoi tocat, 1/4 cana suc de portocale natural, 3/4 cana otet de orez, 1/2 cana vin de orez, 500ml supa de pui, o lingura amidon, o cana cu apa rece, o lingura cu seminte de susan negru, 1/2 cana cu ceapa rosie tocata.
Mod de preparare:
Puneti aripile de pui intr-o oala, cu apa cat sa le acopere. Lasati sa fiarba la foc mic pana sce e inmoaie carnea (cca. o ora). Luati-le de pe foc si lasati-le sa se raceasca in apa in care au fiert. Transferati supa rezultata intr-un castron, strecurata si degresata. Extrageti osul din aripa, fara a rupe carnea. Incingeti o tigaie mare, la foc potrivit, apoi adaugati uleiul de susan, iar cand acesta este fierbinte, puneti ghimbirul, usturoiul, concentratul de portocala, otetul de orez, vinul sec si supa de pui. Aduceti la temperatura de fierbere. Intr-un castron, amestecati amidonul in apa rece pana ce se dizolva. Adaugati-l in tigaie imediat ce sosul incepe sa fiarba, amestecand continuu. Cand sosul s-a ingrosat suficient pentru a imbraca lingura, luati tigaia de pe foc. Ajustati consistenta finala adaugand supa, dupa nevoie. Frigeti in tigaie sau pe gratar aripile de pui fierte, pana cand pielea devine crocanta. Dati aripile de pui prin sosul dulce si acru. Presarati seminte de susan si ceapa rosie tocata si serviti fierbinte.
Spcificul bucatariei chinezesti