Apa minerala

Apa minerala, fie plata sau carbogazoasa, este periculoasa pentru organism deoarece:
-desi incolora si cu aspect cristalin apa contine microrganisme care se dezvolta in ritm exponential. Ambalajul din plastic al sticlelor nu poate asigura puritatea microbiologica si doar dupa 3 zile de expunere la razele soarelui, intr-un ml de apa imbuteliata in plastic sunt de pana la 500 ori mai multe bacterii decat in aceeasi cantitate de apa de la robinet. Deoarece apa de la robinet nu intra in contact cu razele solare, iar temperatura apei este sub 24 grade celsius nu sunt indeplinite conditiile dezvoltarii microbilor si bacteriilor care exista in orice mediu de pe pamant. Dar sticlele din plastic, pe care adesea le gasim depozitate in aer liber si la temperaturi de peste 30 grade in curtile engros-istilor, pentru ca apoi sa ajunga pe mesele noastre. Lucrurile sunt cu atat mai grave cu cat in urma anlizelor care nu se fac publice, desi legislatia Europeana o cere, in apele imbuteliate se gasesc culturi de Cyptosporidium care sunt responsabile pentru 25% din cazurile de greata, diaree, febra, si care, pentru batrani si copii pot fi fatale. Dar bacteriile nu sunt singurele probleme. Prin depozitarea apei in recipiente de plastic, datorita temperaturilor mari, straturile superficiale sunt dizolvate la nivel molecular de moleculele de Oxigen printr-un proces de oxidare, rezultand eliberarea a diversi componenti chimici cosiderati daunatori vietii.
Mai jos aveti o lista cu principalii compusi care se gasesc in cantitati nedetectabile la imbutelierea apei,dar care dupa 3 luni depasesc limita maxim normal admisa.

- Endrin
- Trichloroethane
- Lindane
- Tetrachlorodibenzodioxin (dioxin)
- Methoxychlor
- Vydate
- Toxaphene
- Simazine
- Polynuclear aromatic hydrocarbons (PAH)
- Polychlorinated bi phenyls (PCB)
- Aldicarb
- Atrazine
- Chlordane
- Phthalates
- Dalapon
- Acrylamide
- Diquat
- Dibromochloropropane (DBCP)
- Endothall
- Dichloropropane
- Glyphosate
- Pentachlorophenol
- Carbofuran
- Pichloram
- Alachlor
- Dinoseb
- Epichlorohydrin
- Ethylene dibromide (EDB)
- TolueneDibromomethane
- Adipates
- Xylene Hexachlorocyclopentadiene

Testul a fost efectuat pe un esantion de 12 sortimente de ape plate si apeminerale, iar rezultatul pozitiv a fost depistat dupa pastrarea apelor in conditii asemanatoare celor din depozitele super-marketuri pe o perioada de 90 zile. Ca si cand lucrurile nu sunt suficient de grave caldura accelereaza procesul astfel incat o sticla de apa devine nepotabila dupa ce a stat 10 zile la soare cu temperaturi peste 35 grade. Cel mai bine este sa ne uitam cu atentie la data imbutelierii si sa nu cumparam/consumam apa mai veche de 30 zile (perioada maxima in care apa corespunde normelor maxim admise) si sa incalzim apa inainte in cuptorul cu microunde, expunerea la radiatia microundelor pentru minim 15 secunde pentru 1 litru de apa timp in care sunt neutralizate 90% din bacterii. Consumati ceaiuri, sau fierbeti apa inainte. Consumati bauturi acidulate(nu in cantitate mare), bioxidul de carbon impiedica decompunerea si formarea bacteriilor.
Depozitati apa in recipiente de sticla.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION