Sarea de bucatarie

Sarea de bucatarie

Sarea de mare se compune din aproape 100 de elemente; sarea de bucatarie numai din doua. Unul este clorul, o otrava in forma concentrata asa cum apare in sarea de bucatarie este pentru noi tot atat de daunatoare incat cineva se poate sinucide cu un pahar de solutie concentrata de sare de bucatarie.
Cine n-a auzit ca unui bolnav i s-a prescris un regim alimentar fara sare. Daca sarea de bucatarie este periculoasa pentru bolnavi atunci lucrul acesta este valabil si pentru cel sanatos pentru ca ce s-a interzis a cauzat boala sau a contribuit la aparitia ei.
Sarea de bucatarie este anorganica, adica nu este de origine vegetala sau animala. Deci nu contine enzime.
Plantele sunt aici pentru a transforma substantele anorganice din pamant in substante anorganice, de aceea constituie pentru alimentatia noastra o etapa intermediara.
Asa cum oamenii sau animalele nu sunt create pentru a se hrani cu faina de piatra, praf de fier sau de sticla; tot asa putin se poate digera sau valorifica sarea de bucatarie.
Dovada consta deja in aceea ca este eliminata in masura in care nu s-a depus in corp ca substanta straina si ca viitoare cauza a bolii. Tot asa cum cianamida de calciu si superfosfatul sunt pentru organismele noastre otravuri tot asa este si sarea de bucatarie.
S-a constatat ca omul poate asimila urme foarte slabe de substante anorganice; de exemplu dintr-o lingura de sare, cam o milionime de gram. Restul, deci aproape tot, intoxica sangele si organele conditionand aparitia bolilor. Mica capacitate de asimilare a sarurilor minerale de catre organele noastre este folosita de boichimie diluand de multe milioane de ori sarurile nutritive.
Ce ocol spre vindecare cand in hrana cruda toate sarurile nutritive se afla la dispozitia noastra chiar sub forma organica.
Sarea, de care omul are nevoie (sarea de bucatarie nu-i trebuie) se afla in cantitate suficienta in hrana cruda. Dovada o avem la maimute, care fara sare de bucatarie traiesc mai sanatos decat omul. Daca ar fi prevazut sa avem nevoie de sare de bucatarie, atunci in gradina noastra ar creste desigur un pom sa o produca; este insa adusa de la cativa metri (20 m)) de sub pamant, sau de la cateva sute de km din apa de mare prin distilare. Acest lucru ar trebui sa constituie o dovada suficienta.
Indienii si alte popoare cu un mod de viata natural si nu stiu nimic de sarea de bucatarie.
Noi stim ca sarea de bucatarie produce sete. Lichidul necesar pentru a potoli setea si pentru a dezintoxica creste, pentru ca sarea este un corp strain. Acest lucru atraghe dupa sine urmari grele. Tesuturile se umplu la fel ca si peretii arterelor; se ingusteaza venele si se ridica tensiunea. Solutia de sare se depune in parte in tesutul celular. Greutatea corpului creste iar pielea primeste un aspect bolnav. Iubitorul de sare de bucatarie este chinuit de foame si de sete. Din cele 15-20 g pe care le mananca in mod normal, rinichii sanatosi pot elimina doar 5-7 g. De aceea oamenii transpira anormal si nu suporta caldura.
Corpului ii este totusi imposibil sa elimine toata sarea. Restul se depune impreuna cu alti acizi peste tot in corp, cauzand tot felul de boli, cu precadere arterosclerozele.

Sarea de bucatarie poate distruge vitamine si enzime, iar din acest motiv conditioneaza aparitia cancerului.
Dr. Dahl de la Institutul de Cercetari Medicale din Brooghaven, America, afacut experiente pe sobolani femele; au fost hraniti un an cu mancare sarata. Pe urma, toate sufereau de tensiune. Cat de surprins a fost medicul cand dupa experienta, tensiunea nu scadea.
Vedem aici ca pentru vindecare este nevoie de mai mult decat de un regim alimentar fara sare; aici ajuta doar hrana cruda bogata in enzime, care areun efect de curatire, sau postul.
In America si probabil ca si in alte parti li se da soldatilor dupa un efort la care au transpirat pe langa hrana foarte sarata si tablete de sare de bucatarie. Astfel se doreste inlocuirea sarii eliminate prin transpiratie. O asemenea prostie incalca toate legile naturii si este o crima. Se uita ca organismul nu elimina niciodata prin transpiratie sarurile nutritive, ci numai raul (toxinele).
Faptul ca sarea de bucatarie trebuie din nou eliminata este cea mai buna dovada ca pentru corp este o otrava.
Sa nu ne miram daca soldatul saturat cu carne, paine intermediara si sare de bucatarie lesina.
A se compara aceasta cu alimentatia vechilor soldati romani.
Asa cum relateaza Are Weerland in cartea lui "Sarea de bucatarie dauneaza sanatatii": "Un soldat suprasaturat cu sare, grav bolnav, s-a intors dupa razboi la un medic naturist care i-a prescris o cura de post. El mai primea doar apa de baut. In a doua saptamana de post mai elimina inca zilnic prin urina cca. 5 g de sare; de unde venea aceasta sare daca administrarea incetase de mult? Vedem din acest exemplu cum se depun otravurile in corp si conditioneaza aparitia bolilor.
Unii acizi se cristalizeaza sub influenta racelii si cauzeaza reumatismul si artrita.

Utilizarea sarii in alimentatia atator oameni isi gaseste pereche in ingrasarea moderna a animalelor; furajele sunt amestecate cu tot felul de saruri anorganice ce nu pot fi asimilate, un fel de ingrasamant, dar in principal se amesteca sarea de bucatarie. Datorita apei care se acumuleaza in tesutul celular al carnii precum si prin hrana concentrata cu amidon, animalele cresc repede, pentru a nu se spune ca sunt umplute cu otrava si apa.
Ceea ce in mod normal se face intr-un an, acum se obtine in trei luni. Faptulca de ce o asemenea carne se contracteaza puternic in tigaie este clar.

Fara sarea de bucatarie care inseteaza si infometeaza animalele, aceasta ingrasare in timp record nu ar fi posibila. Multi oameni se ingrasa in acelasi mod cu sare de bucatarie.
Nici hrana concentrata cu amidon sau sub forma de paine (la om) sau alte produse de panificatie sau cofetarie nu lipsesc. Desigur la acest mod de hranire, vitele ar trebui sa se imbolnaveasca repede si sa moara. Asta nu face nimic caci oricum sunt taiate inainte de a muri. Pentru om acest lucru ar trebui sa insemne mult, cu atat mai mult cu cat nu este destinat nici ingrasarii, nici taierii.
Multi reduc depunerile de grasime prin aceea ca mananca multa carne; dar nu stiu ca astfel intoxica si mai mult organismul fiind cea mai buna cale spre imbolnavire.
Se poate spune ca sarea de bucatarie, daca este utilizata in masura in care o cere azi arta culinara favorizeaza orice boala. Chiar si vindecarea ranilor este ingreunata.
Problema sarii poate fi rezolvata numai prin trecerea la hrana cruda sau la hrana constituita cu precadere din cruditati.
Sarea de bucatarie in corpul nostru este la fel de straina ca si medicamentele chimice.

Organismul este o bucata de natura.
Tot atat de putin cat pot face casa comuna adevarul cu minciuna tot atat de putin se poate obisnui organismul cu substantele otravitoare straine. Nu se pot intelege. Corpul nu-si are originea nici in fabrica chimica nici in ocnele de sare si nici in oala de mancare.
Numai natura il poate hrani cu adevarat cu fortele ei. Abia daca mai exista un asa-zis medicament produs pe cale chimica care sa nu aiba efecte secundare daunatoare si la care sa nu predomine aparentele avantaje. Acelasi lucru se intampla si cu sarea de bucatarie.

DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

MARCA INREGISTRATA

4194948               HAWAII REGISTRATION