Prajitura cu crema de lamaie

Evaluare utilizator: 4 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivă
 

Ingrediente:
2 linguri smantana, sare, 2 lingurite coaja de lamaie(rasa), 80ml suc de lamaie, 3 oua, un galbenus, 180g zahar, 115g unt taiat in cubulete, 150g+2 linguri faina.

Mod de preparare:
Incalzim cuptorul la 180C. Tava pentru copt o ungem cu ulei si tapetam cu hartie de copt, astfel incat sa acoperim si marginile tavii.
Pregatirea aluatului:
Amesteca 150g faina, untul, 60g zahar si un praf de sare, pana cand aluatul capata aspect granulos. Intindem aluatul pe tava si il coacem la cuptor 25-30 minute, pana devine auriu.
Pregatirea cremei:
Mixam ouale, galbenusul, sucul de lamaie, 120g zahar, coaja de lamaie, 2 linguri faina, smantana si un praf de sare. Aceasta compozitie o turnam peste blatul de mai sus, imediat ce s-a copt si inca mai este fierbinte, apoi mai lasam sa se coaca inca 15-18min.
Cand prajitura s-a racit, in tava in care s-a copt si o lasam la frigider 2 ore, inainte de a o taia.