CUM SE GATESTE OREZULArborio
Este un orez alb, cu boabe aproape rotunde, cu mult amidon, cultivat mai ales in valea fluviului Po, in Italia. Este utilizat in mod traditional la prepararea de risotto, dar este potrivit si pentru paella sau budinca de orez. Arborio absoarbe la fiert lichid pana la de 5 ori greutatea sa; rezulta boabe cu consistenta cremoasa.

 

 

RETETA SAPTAMANII

Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata

Ingrediente:250ml frisca lichida batuta, 1/4 lingurita nucsoara, 180g ciocolata-crema, 220g crema de branza, 3 linguri unt topit, 24 biscuiti cu cacao zdrobiti, alune tocate, ciocolata pentru decor. ... Read more

DULCIURI SI PRAJITURI

Clatite umplute cu mar copt

Clatite umplute cu mar copt

Ingrediente: un mar pentru o portie, o foaie de clatita pentru o portie, pentru 4 portii de sos de vanilie trebuiesc 3 galbenusuri, 4 linguri cu zahar, 500ml lapte, o lingura faina... Read more

Chec de portocale

Chec de portocale

Ingrediente:250 ml suc de portocale stors proaspat, 4 oua, 300 gr. zahar, 400 gr. faina, 1 praf copt, 2-3 linguri stafide, 2-3 linguri coaja de portocale confiate maruntite bine, u... Read more

Tort cappuccino

Tort cappuccino

Ingrediente:250g unt moale, 250g zahar brun, 300g faina, 4 oua batute, 50g alune tocate, 200ml cafea tare rece, 500g mascarpone, 2 linguri zahar brun, praf de cappuccino pentru dec... Read more

Mar copt in sos de portocale

Mar copt in sos de portocale

Ingrediente:un mar dulce, 100g zahar, un anason stelat, 2 portocale, 1/4 lamaie cu coaja, 25g  unt dulce, un varf de cutit cu scortisoara. Mod de preparare:Taiem coaja merelo... Read more

Serbet de portocale

Serbet de portocale

Ingrediente:3 portocale, 1,250 kg zahar, 1/2 lamaie. Md de Preparare:Ca tehnica de baza pentru prepararea unui serbet, este aceeasi (vezi "prepararea serbetului"). Se taie doua po... Read more

Prajitura cu portocale, scortisoara si ghimbir

Prajitura cu portocale, scorti…

Ingrediente:225g crema de branza moale, 110g unt la temperatura camerei, 180ml apa calda, 2 linguri coaja portocala, 85g miere, 260g melasa, 2 oua, 140g zahar, 180ml ulei, 1/2 ling... Read more

Chec cu malai si sirop de rozmarin

Chec cu malai si sirop de rozm…

Ingrediente:150g malai, 50g faina, o lingurita bicarbonat de sodiu, 1/4 lingurita sare, 5 linguri iaurt, 5 linguri ulei de arahide, coaja rasa de la 2 lamai, 2 linguri suc de lamai... Read more

Capsuni cu crema de vanilie

Capsuni cu crema de vanilie

Ingrediente: 500 g capsuni, 3-4 linguri de zahar pudra, cateva migdale. Crema de vanilie: 3 galbenusuri, 4 linguri zahar pudra, 3/4 l lapte, 2 pachetele zahar vanilat, o lingura fa... Read more

Fursecuri cu vanilie

Fursecuri cu vanilie

Ingrediente:300g unt, 350g faina, 250g zahar, un ou, esenta vanilie, sare. Mod de preparare:Amestecati intr-un castron untul cu zaharul, vanilia (2 lingurite) si oul cu mixerul cc... Read more

Mousse au Chocolat

Mousse au Chocolat

Ingrediente:700 gr. ciocolata, 2 oua, 2 plicuri zahar vanilat, 200 gr smantana, un paharel de coniac sau lichior, alune simple Mod de preparare:Se topeste ciocolata pe baie de abu... Read more

Tiramisu

Tiramisu

Ingrediente pentru cca 12 portii: 500ml de cafea, 5picaturi de esenta de migdale, 400g piscoturi (Savoiardi), 6 oua, 6 linguri cu varf zahar; 500g (2 cutii) crema Mascarpone, ... Read more

Prajitura Amandina

Prajitura Amandina

Ingrediente: blat: 10 oua, 300g faina, 200g zahar, 30ml ulei, 50ml apa, 20ml, zahar ars, o lingurita pudra de migdalecrema de portocale: 2 portocale, o lamaie, 300 g smantana, 20g,... Read more

Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Ingrediente:un kg de visine, 500g faina, 400g zahar, 200g unt, 6 oua, un plic praf de copt, 2 cescute lapte, zahar pudra vanilat. Mod de preparare:Visinile se curata de samburi si... Read more

Inghetata de caise

Inghetata de caise

Ingrediente:6 galbenusuri, 250gr caise, 200gr zahar, 1l lapte, un pahar cu frisca. Mod de preparare:Frecati spuma zaharul cu galbenusurile, adaugati laptele si puneti la foc ameste... Read more

Orange Cheesecake

Orange Cheesecake

Ingrediente pentru blat:5 oua, 5 lg cacao, 15 lg de zahar, 15-20 lg de faina, un praf de copt Ingrediente pentru crema:200 gr unt, 250 gr de zahar tos,&nb... Read more

Tort cu alune si cafea

Tort cu alune si cafea

Ingrediente:150g ciocolata, 4 linguri cafea neagra, 200g unt, 250g zahar brun, 5 oua, 10 linguri de alune de padure macinate, 100g faina de cozonac, o lingurita praf de copt, 100g ... Read more

Mascota

Mascota

Ingrediente: pentru crema: 250g ciocolata menaj, 100g unt, 4 oua, pentru montat: piscoturi de sampanie 30 buc. sau cuvertura de ciocolara, o forma rotunda cu diametrul de 18-20 cm ... Read more

Crepes cu ciocolata si banane

Crepes cu ciocolata si banane

Ingrediente: 2 oua, 2 cani cu lapte, 1/2 de cana faina, praf de copt, o lingura zahar, un varf de cutit de sare, o cescuta ulei, 4-5 banane, un borcan crema ciocolata Nutella. Mod... Read more

Salata de fructe

Salata de fructe

Ingrediente:mere, pere, struguri, pepene galben, portocale, ananas, nuci sau alune prajite, rom, coniac. Mod de preparare: Se prepara din mere, pere, struguri, pepene galben (turc... Read more

Lapte de pasare

Lapte de pasare

Ingrediente:800ml lapte, 150g zahar, 3 oua, razatura de lamaie, vanilie, dulceata. Mod de preparare: Intr-o cratita se fierbe laptele, apoi se ia de pe foc si se lasa pe marginea ... Read more

Tort Chocolat

Tort Chocolat

Ingrediente:100g unt, 150g ciocolata neagra (minim 70% masa de cacao), 6 oua, 150g alune de padure crude, o lingura de coniac, 8 linguri zahar brun, o linguta faina, 50g cacao pent... Read more

Panna cotta

Panna cotta

Panna cotta este un desert clasic si rafinat care provine din nordul Italiei, avand la baza smantana dulce. Reteta de baza este simpla, fara arome si se serveste cu dulceata sau si... Read more

Inghetata de cirese

Inghetata de cirese

Ingrediente:500g cirese (fara samburi), 3 oua, 300g zahar, 100g smantana fermentata, 500ml frisca, zahar vanilat doua pliculete. Mod de preparare:Se fierbe zaharul, se adauga cele... Read more

Rulada fina cu ness

Rulada fina cu ness

Ingrediente: Blat: un ou, 250g zahar pudra, 250g miez de nuca prajit si tocat, 2 linguri cacao, putin lichior de cacao,cafea sau esenta de rom. Crema: 200g unt, 50 g zahar pudra, 2... Read more

Cheesecake cu afine

Cheesecake cu afine

Ingrediente:300g biscuiti, 100g unt topit, 500g afine, 250g zahar pudra, 500g crema de branza, 300ml mascarpone, 300ml frisca batuta. Mod de preparare:Sfarama biscuitii. Amesteca-... Read more

Mille Feuille cu castane

Mille Feuille cu castane

Ingrediente:500g aluat de foietaj, 250g piure de castane, o lingura de coniac, o lingura de faina, 40cl frisca, 2 foi de gelatina, 100g castane maruntite, 6 castane glasate, zahar ... Read more

Macaron

Macaron

Ingrediente:Pentru biscuite macaron avem nevoie de:300g pudra de migdale, 300g zahar pudra, 220g albus de ou (impartite cate 2 portii de 110 g fiecare), seminte de la 3 batoane de ... Read more

Inghetata de ciocolata

Inghetata de ciocolata

Ingrediente:300 gr smantana, 5 oua, zahar pudra 4 linguri, o suta de grame de ciocolata rasa, o lingurita de rom, vanilie. Mod de preparare:Frecati galbenusurile cu zaharul, adaug... Read more

Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata

Ingrediente:250ml frisca lichida batuta, 1/4 lingurita nucsoara, 180g ciocolata-crema, 220g crema de branza, 3 linguri unt topit, 24 biscuiti cu cacao zdrobiti, alune tocate, cioco... Read more

Tort cu alune de padure

Tort cu alune de padure

Ingrediente:140g unt, 200g zahar pudra, 6 oua, separate, 2 linguri de faina, 200g Ricotta, 200g alune de padure, 3 lingurite suc de lamaie, 8 linguri gem de caise, 50g ciocolata ne... Read more

Cannoli

Cannoli

Ingrediente: 240g faina, 60g pudra de migdale, 2 linguri de vin Marsala sau Porto, 2 oua, 2 albusuri, 100g unt, 200g migdale tocate grosier, 1 lingura de zahar, 400g ricotta, 100g ... Read more

Foret Noire

Foret Noire

Ingrediente: 5 oua, 250g zahar, un praf de copt , 10-12 linguri lapte , 2 linguritre cacao, 200g faina, crema pentru prajituri (ciocolata sau caramel), un pliculet nes, 1/2 kg fris... Read more

Champagne mousse

Champagne mousse

Mousse de sampanie, sau spuma de sampanie, este un desert aromat, care poate avea de fiecare data alta aroma in functie de tipul de sampanie folosit, sau de diversele combinatii de... Read more

Cozonac cu fructe si migdale

Cozonac cu fructe si migdale

Ingrediente:200g faina de cozonac, 100g unt, 8 linguri zahar brun, o banana, 2 oua, 5 linguri stafide, 10 caise uscate, 5 smochine uscate, fulgi de migdale. Mod de preparare:Incal... Read more

Tort Caprese

Tort Caprese

Ingrediente: 250g migdale taiate marunt, 150g ciocolata amaruie, 6 oua mijlocii, 200g unt moale, 150g zahar, sare, o lingurita coaja rasa de lamaie, 3 linguri zahar pudra. In plus:... Read more

Prajitura cu piersici

Prajitura cu piersici

Ingrediente:230g unt, 1/4 lingurita sare, o lingura praf de copt, 200g zahar, 300g faina , un ou. Mod de preparare:Mai intai vom incinge cuptorul la 190C si vom pregati o tava, un... Read more

Istoria inghetatei

Istoria inghetatei

Inghetata este un desert congelat preparat din produse lactate, cum ar fi frisca, combinate cu arome si indulcitori. Mixtura este racita sub amestecare, pentru a preveni formarea c... Read more

Inghetata de alune cu ciocolata

Inghetata de alune cu ciocolat…

Ingrediente:zahar tos 150g, trei oua, jumatate de litru de lapte, alune 100g, doua batoane de ciocolata rasa. Mod de preparare:Intr-un vas se bat timp de trei minute, ouale intregi... Read more

Tort cu mere caramelizat

Tort cu mere caramelizat

Ingrediente:50g de zahar, 400ml de apa, 100ml de ulei, 100g de nuci macinate, 4 mere, o lingurita de praf de copt, 8-10 linguri de faina, 1/2 lingurita de scortisoara macinata, o c... Read more

Cantuccini cu ciocolata

Cantuccini cu ciocolata

Ingrediente:Pentru aluat: 300 g faina, 2 lingurite cacao, o lingurita praf de copt, 170 g zahar, un plic zahar vanilat, 2 oua intregi, un galbenus, un varf de cutit de sare.In plus... Read more

Baclava

Baclava

Ingrediente: 1/2 foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet. Siropul: 300 g zahar vanilat, o lamaie mare, 250 ml apa. Mod de preparare:Intr-o tava mijl... Read more

Crema sabaglione

Crema sabaglione

Ingrediente: 6 oua, 250g zahar, un pahar rom. Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenusuri. Se pun galbenusurile cu zaharul si romul intr-o cratita la foc potrivit.... Read more

Tiramisu cu fructe de padure

Tiramisu cu fructe de padure

Ingrediente:un praf de sare, esenta de vanilie, 4 linguri de zahar pudra (+ inca 2 linguri), 4 oua, 500gr mascarpone, 500gr de frisca naturala, 250gr zmeura, 250 gr afine, 500gr ci... Read more

Istoria placintei

Istoria placintei

Primele placinte, numite “sicrie” erau preparate din carne condimentata invelita intr-o crusta de aluat, atat pe partile laterale, cat si deasupra si dedesupt. Placintele deschise ... Read more

Inghetata cu zmeura

Inghetata cu zmeura

Ingrediente:250g piure de zmeura, 250g mascarpone, 2 linguri miere, 150 ml frisca lichida. Mod de preparare:Piureul de zmeura se mixeaza impreuna cu mierea si branza mascarpone, pa... Read more

Amaretto creme brulee

Amaretto creme brulee

Ingrediente: 6 galbenusuri, 120g zahar tos, 500g frisca lichida, 50ml. lichior amaretto ( de migdale), o lingurita de esenta de vanilie, un praf de sare. Mod de preparare: Se... Read more

Tort Joffre

Tort Joffre

Ingrediente: 250g unt, 6 oua , 250g zahar pudra, 50g cacao, 100g zahar tos, 5 linguri apa, lingura (cu varf) de faina. Mod de preparare: Crema: Se amesteca bine cacao cu zaha... Read more

Brownies

Brownies

Ingrediente:100 g unt, 100 g ciocolata amaruie (cu 70% cacao), 300 g zahar, 1 varf de cutit sare, 1 fiola esenta de vanilie, 3 oua mari, 125 g faina, 25 g linguri cacao, 100 g miez... Read more

Moelleux au chocolat

Moelleux au chocolat

Ingrediente:180g ciocolata amaruie, 130g unt, 4oua, 150g zahar, 50g faina. Mod de preparare:Se topeste ciocolata cu untul pe baie de apa. Ouale se bat spuma cu zaharul. Se adauga ... Read more

Tarta provensala cu mere

Tarta provensala cu mere

Ingrediente: Aluatul: 125g faina, o lingura de zahar, putina sare, 60g unt, un ou. Umplutura: 600g mere, faina pentru uns tocatorul de lemn, grasime pentru forma, 80g miere de salc... Read more

Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Ingrediente:Blat: unt 160 gr, zeama si coaja de la 1/2 lamaie, ciocolata 100g, oua 6 buc, zahar 200g, pesmet - 4 linguri, rom, zahar vanilatCrema: oua - 3 buc, zahar 200g, unt... Read more

Frittelle di Purim

Frittelle di Purim

Ingrediente: 500g faina, 100g zahar, 250g stafide, 100g seminte de pin (optional), coaja rasa de la o lamaie, 100ml suc de portocale, 50ml apa, doua oua, un pliculet cu praf de cop... Read more

Briose cu miere

Briose cu miere

Ingrediente:2 cani faina, 1/2 cana zahar, praf de copt, putina sare, 1 ou, 1 cana lapte, 1 lingura unt, la temperatura camerei, 1/4 cana miere. Mod de preparare:Se amesteca faina,... Read more

Parfait de ciocolata

Parfait de ciocolata

Ingrediente:300g zahar, 100g ciocolata, 4 galbenusuri, 250 ml lapte, 250g frisca batuta, Mod de preparare:Se topeste ciocolata in laptele fiert, apoi se adauga zaharul. Separat se... Read more

Prajitura cu orez si fructe

Ingrediente: Pentru aluat: 300g faina, 100g alune macinate, 200g unt, 100g zahar, un zahar vanilat, un varf de cutit de sare, un ou. Pentru umplutura: 3 oua, 500g branza de vaci (s... Read more

Galuste de orez

Galuste de orez

Ingrediente: 50g stafide, 2 linguri vin dulce, 750ml lapte, 1/2 lingurita sare, 250g orez (cu bobul rotund), o portocala, 2 oua, 2 linguri unt, o lamaie, 70g zahar, 50g migdale zdr... Read more

Clafoutis de cirese

Clafoutis de cirese

Ingrediente: 1 kg de cirese, 4 oua, 125 faina, 150g zahar tos, 30cl de lapte, 25g unt, un varf de cutit de sare, zahar pudra (pentru decor), cu aroma scortisoara sau zahar vanilat.... Read more

Prajitura cu crema de lamaie

Prajitura cu crema de lamaie

Ingrediente:2 linguri smantana, sare, 2 lingurite coaja de lamaie(rasa), 80ml suc de lamaie, 3 oua, un galbenus, 180g zahar, 115g unt taiat in cubulete, 150g+2 linguri faina. Mod ... Read more

Banane cu nuca de cocos

Banane cu nuca de cocos

Este un desert usor, foarte aromat si extrem de gustos, tipic bucatariilor din sud-estul Asiei. Reteta se prepara rapid si place atat copiilor, cat si adultilor. Ingrediente:4 ban... Read more

Cupola de zahar caramelizat

Cupola de zahar caramelizat

Realiazarea unei cupole din zahar caramelizat, pare la prima vedere ceva complizat, dar nu este asa. Este o tehnica de baza, simpla si o putem intalnii indeosebi in bucatariile cu ... Read more

Desert energizant Danyelle

Desert energizant Danyelle

Este un desert energizant, ce contine multe vitamine, minerate, antioxidanti, proteine, glucide, carbohidrati si fibre. Acest desert poate fi dat in fiecare zi, dupa masa de dimine... Read more

Prepararea serbetului

Prepararea serbetului

Serbeturile se prepara din suc de fructe, zahar, si un adaos de apa. Sucul de fructe se recomanda sa fie foarte limpede. De aceea, dupa ce se extrage din fructe, acesta trebuie fil... Read more

Cheesecake cu zmeura

Cheesecake cu zmeura

Ingrediente:12 biscuiti digestivi, 50g unt topit, o lingura miere, 500g branza ricotta, 3 oua, 175g zahar tos, coaja de la o lamaie, 2 lingurite esenta de vanilie, 200g smantana gr... Read more

Kazan Dibi

Kazan Dibi

Ingrediente:o lingurita unt, 20g zahar, 65g faina de orez (2/3 cana), 50g (1/3 cana) amidon, un litru lapte, 240g zahar, 5g vanilie. Mod de preparare:Se unge un vas cu unt si se p... Read more

Prajitura cu ciocolata si crema cappuccino

Prajitura cu ciocolata si crem…

Ingrediente:o lingurita extract vanilie, 170g fulgi de ciocolata pentru copt, 100g faina, 4 oua, 350g zahar, 30g ciocolata, 170g unt, sare. Mod de preparare:Topim cele 30g ciocola... Read more

CELE MAI NOI RETETE

Prev Next
Supa de gulii

Supa de gulii

Ingrediente pentru 5-6 portii:gulii 600g, supa, 2 ltr, ceapa 60g, ulei 80ml, 2 cartofi, smantana 100g, sare, patrunjel verde, galusti 3-4 buc pentru o portie. Mod de preparare:Guliile se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun la fiert in supa. Ceapa se taie marunt si se pr... Read more

Moelleux au chocolat

Moelleux au chocolat

Ingrediente:180g ciocolata amaruie, 130g unt, 4oua, 150g zahar, 50g faina. Mod de preparare:Se topeste ciocolata cu untul pe baie de apa. Ouale se bat spuma cu zaharul. Se adauga faina si se mixeaza in continuare, apoi se adauga si ciocolata topita si se omogenizeaza. Compozitia... Read more

Supa crema de praz

Supa crema de praz

Ingrediente:3 fire de praz, 2 l apa, 3 cartofi, o radacina de patrunjel, 1/2 telina, lingura cu unt, o lingurita de ulei, 200g smantana, sare. Mod de preparare:Se curata telina, cartofii si radacina de patrunjel si se pun la fiert taiate bucati mari, in apa cu un praf de sare. I... Read more

Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata

Ingrediente:250ml frisca lichida batuta, 1/4 lingurita nucsoara, 180g ciocolata-crema, 220g crema de branza, 3 linguri unt topit, 24 biscuiti cu cacao zdrobiti, alune tocate, ciocolata pentru decor. Mod de preparare:Amestecam biscuitii cu untul topit apoi ii aseazam in strat uni... Read more

Dulceata de ceapa rosie

Dulceata de ceapa rosie

Ingrediente pentru 400g de dulceata:3 bucati ceapa rosie, o portocala, o lingura de ulei, o lingura de zahar brun, Mod de preparare:Ceapa se taie juliene si apoi se trage putin in tigaie in ulei. Focul trebuie sa fie incet. Se lasa ceapa sa scada, sa se caramelizeze. Se pune si ... Read more

Vinete umplute cu cascaval

Vinete umplute cu cascava…

Ingrediente:2 vinete mijlocii, o ceapa, 2 catei de usturoi, 3 linguri ulei, 4 rosii (sau 1 conserva de rosii in suc), 100 ml apa, 200 g cascaval, 1/2 lingurita sare, 3 crengute cimbru proaspat, piper proaspat macinat. Mod de preparare:Vinetele le spalam si le stergem cu un serve... Read more

Champagne mousse

Champagne mousse

Mousse de sampanie, sau spuma de sampanie, este un desert aromat, care poate avea de fiecare data alta aroma in functie de tipul de sampanie folosit, sau de diversele combinatii de ingrediente (cacao neagra, cafea, piure de fructe, etc.). Ingrediente pentru 12 cupe:3 oua intregi... Read more

Salata de varza rosie cu coriandru

Salata de varza rosie cu …

Ingrediente:2 cani de varza rosie taiata marunt sau data pe razatoare, o ceapa mica tocata sau o legatura de ceapa verde tocata, 1/2 legatura de coriandru-tocat, 1/4 cana seminte decorticate de canepa, 2 linguri ulei de canepa, sucul de la 1/2 lamaie, sare si piper dupa gust. Mo... Read more

Salata de fasole boabe rosie

Salata de fasole boabe ro…

Ingrediente pentru 2 portii:300g fasole boabe rosie (fiarta), o ceapa rosie, 50ml lingura ulei de masline E.V., sare, piper alb, o lingurita cu suc de lamaie, 100g salata iceberg, o rosie, un ardei gras rosu (capia sau gogosar), cateva frunze de busuioc proaspat, o legatura de pa... Read more

Tartar de somon

Tartar de somon

Ingrediente:200g de somon proaspat, 150g de somon afumat, 30g ceapa rosie, o lingura de ullei de masline, o lingurita cu suc de lamaie, piper macinat-dupa gust, o jumatate de legatura de patrunjel tocata fin, 10g capere tocate fin, 20g rucola. Mod de preparare:Carnea proaspata d... Read more

Sos de mustar

Sos de mustar

Se amesteca 3 lingurite cu mustar si 100 ml de ulei, turnat treptat. Se adauga o lingurita de suc de lamaie, sare, piper, un praf de zahar pudra, iar la sfarsit se adauga treptat 2 linguri de smantana si o lingura apa. Se bat bine pana capata consistenta unei creme. Se foloseste ... Read more

Supa crema de dovleac cu crutoane cu parmezan

Supa crema de dovleac cu …

Jamie a prezentat aceasta reteta perfecta pentru zilele reci de toamna in primul sezon al serialului "Jamie at Home", episodul "Pumpkin and squash". Ingrediente:Pentru supa: ulei de masline, 16 frunze proaspete de salvie, 2 cepe rosii, tocate, 2 tije de telina, tocate, 2 morcovi... Read more

Supa crema de mazare

Supa crema de mazare

Ingrediente:500g mazare congelata, 2 morcovi, un dovlecel mare, un ardei gras rosu, sare si piper negru, boia de ardei iute, suc de lamaie. Mod de preparare:Se trece mazarea congelata prin apa calda.Se spala morcovii, dovlecelul si ardeiul si se taie cuburi. Se pun toate legumel... Read more

Inghetata cu zmeura

Inghetata cu zmeura

Ingrediente:250g piure de zmeura, 250g mascarpone, 2 linguri miere, 150 ml frisca lichida. Mod de preparare:Piureul de zmeura se mixeaza impreuna cu mierea si branza mascarpone, pana la omogenizare. La sfarsit se incorporeaza usor frisca batuta. Se da vasul la congelator pentru c... Read more

Suc de soc

Suc de soc

Ingrediente pentru 10 litri: 10 flori de soc de marime medie, 1 kg zahar, cateva felii de lamaie, 3 litri de apa. Mod de preparare:Aveti nevoie si de un borcan de muraturi de 10 litri, sau un bidon de apa. Este bine sa culegeti florile de soc din locuri care nu sunt pe marginea ... Read more

Filetto all pepe verde

Filetto all pepe verde

Ingrediente:250g muschi de vita (se poate folosi si vrabioara sau pulpa de manzat), 150 ml smanatana dulce, 1/2 lingurita cu piper verde-boabe, sare, 10ml coniac, 10g de unt. Mod de preparare:Muschiul de vita, sau carenea ce avem pregatita) il vom taia in dua transe egale, apoi ... Read more

Inghetata de cirese

Inghetata de cirese

Ingrediente:500g cirese (fara samburi), 3 oua, 300g zahar, 100g smantana fermentata, 500ml frisca, zahar vanilat doua pliculete. Mod de preparare:Se fierbe zaharul, se adauga cele trei oua, apoi se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se adauga ciresele (incercati sa le evitati pe c... Read more

Musaca din dovlecei si cartofi

Musaca din dovlecei si ca…

Ingrediente:500g ciuperci, 3 cartofi mari, 3 rosii, 2 dovlecei, ½ legatura marar.Pentru sos de rosii: 100 -150g bulion (sau un sos de rosii mai gros), sare, piper, busuioc uscat. Mod de preparare:Ciupercile se soteaza, la foc mic cca. 10min, apoi se adauga rosiile decojite dupa ... Read more

Macaron

Macaron

Ingrediente:Pentru biscuite macaron avem nevoie de:300g pudra de migdale, 300g zahar pudra, 220g albus de ou (impartite cate 2 portii de 110 g fiecare), seminte de la 3 batoane de vanilie, 300g de zahar,Pentru crema de vanilie avem nevoie de:400g smantana lichida, 4 batoane de va... Read more

Prajitura cu ciocolata si crema cappuccino

Prajitura cu ciocolata si…

Ingrediente:o lingurita extract vanilie, 170g fulgi de ciocolata pentru copt, 100g faina, 4 oua, 350g zahar, 30g ciocolata, 170g unt, sare. Mod de preparare:Topim cele 30g ciocolata si untul si leamestecam bine. Adaugam, zaharul, apoi ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare... Read more

Prajitura cu portocale, scortisoara si ghimbir

Prajitura cu portocale, s…

Ingrediente:225g crema de branza moale, 110g unt la temperatura camerei, 180ml apa calda, 2 linguri coaja portocala, 85g miere, 260g melasa, 2 oua, 140g zahar, 180ml ulei, 1/2 lingurita sare, 2 lingurite bicarbonat de sodiu , 1/4 lingurita cuisoare macinate, o lingurita scortisoa... Read more

Prajitura cu piersici

Prajitura cu piersici

Ingrediente:230g unt, 1/4 lingurita sare, o lingura praf de copt, 200g zahar, 300g faina , un ou. Mod de preparare:Mai intai vom incinge cuptorul la 190C si vom pregati o tava, unsa (22x33cm). Aluatul il pregatin astfel: Amestecam faina, zaharul, praful de copt si sarea. Untul ... Read more

Prajitura cu crema de lamaie

Prajitura cu crema de lam…

Ingrediente:2 linguri smantana, sare, 2 lingurite coaja de lamaie(rasa), 80ml suc de lamaie, 3 oua, un galbenus, 180g zahar, 115g unt taiat in cubulete, 150g+2 linguri faina. Mod de preparare:Incalzim cuptorul la 180C. Tava pentru copt o ungem cu ulei si tapetam cu hartie de cop... Read more

Salata de stevie cu germeni de grau

Salata de stevie cu germe…

Ingrediente: 1/2 legatura stevie, 5-6 ridichi, cateva fire patrunjel, 2-3 linguri grau incoltit, cateva fire fasole mung incoltita, condimente, suc de lamaie, ulei extravergine de floare soarelui sau masline. Mod de preparare: Stevia si patrunjelul se toaca, ridichiile... Read more

Somon cu ierburi aromate si lamaie caramelizata

Somon cu ierburi aromate …

Ingrediente:Un somon de marime medie, curatat. Cu o foarfeca, taiem coada si aripioarele, 3 lamai de marime medie.Amestec de ierburi proaspete: busuioc, rozmarin, lemongras (taiat in doua, le lungime), foi de dafin, sare, piper proaspat macinat, o capatana de usturoi intreaga, ne... Read more

Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Ingrediente:500g cu frunze de vita conservate, o cana si jumatate de orez cu bobul rotund, jumatate de cana de naut fiert (care se poate inlocui cu nuci si seminte de floarea soarelui, migdale, stafide), 3 linguri de ulei de masline, o ceapa medie, tocata marunt, 2 catei de ustur... Read more

Mancare de linte cu spanac

Mancare de linte cu spana…

Ingrediente pentru 2 portii:200g linte verde, 200g spanac proaspat, 400g suc de rosii, o lingurita de curry, o ceapa medie, taiata fin, 2 catei de usturoi, zdrobiti, o lingura de ulei de masline, 1/2 lingurita de sare, piper proaspat macinat, 150g iaurt slab. Mod de preparare:Li... Read more

Guacamole cu leurda

Guacamole cu leurda

Ingrediente pentru 2 portii:2 avocado, sucul de la o lamaie, 5-6 frunze de leurda, un sfert de lingurita de sare, o lingurita de seminte de negrilica (Nigella). Mod de preparare:Avocado se curata, i se indeparteaza samburele si se taie cuburi, apoic se pun in vasul robotului de ... Read more

Dejunul Kollath

Dejunul Kollath

Ingrediente:40-50g (3-4 linguri) de faina integrala de grau. Pe cat posibil, urmariti ca gaul sa fie organic, netratat chimic. Puteti, de asemenea, macina proaspat graul, folosind o simpla macinatoare de cafea, nuci maruntite (alune sau migdale), stafide (curmale, smochine, prune... Read more

Cotlet de berbecut alla Danyelle

Cotlet de berbecut alla D…

Ingrediente:12 cotlete de miel (sau o bucata intreaga), 2 linguri cu otet balsamic, 2 linguri cu miere, o lingurita cu rozmarin uscat, sare. Mod de preparare: Intr-un vas facem un amestec din: otet balsamic, miere si rozmarin, sare si il lasam deoparte. Eu am ales o bucata intre... Read more

STIRI CULINARE

Prev Next

Cele mai scumpe fripturi din Bucuresti

Cele mai scumpe fripturi din Bucuresti

Daca vrei sa mananci o friptura buna in Bucuresti, trebuie sa-ti umpli portofelul. Restaurantele de profil, adica steakhouse-urile, iti ofera carne de vita de cea mai buna calitate, insa preturile n... Read more

Inca 20 de produse au primit atestatul

Inca 20 de produse au primit atestatul

Sase producatori traditionali din judetul Arges au primit sambata din partea ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, atestatele pentru 20 de produse, in cadrul targului de... Read more

MasterChef are din toamna un nou juriu de exceptie

MasterChef are din toamna un nou juriu de exceptie

MasterChef, cel mai puternic show culinar din Romania, revine in toamna cu un nou sezon, ce se bucura de prezenta unui juriu spectaculos. Cei trei bucatari care vor decide cine sunt cei mai buni concu... Read more

Cele mai comune dezastre de gatit si cum sa le rezolvi rapid

Cele mai comune dezastre de gatit si cum sa le rezolvi rapid

Ai pus prea multa sare in mancare sau ai fiert prea tare orezul? Din fericire, poti rezolva dezastrele culinare dintr-un foc, daca stii cateva trucuri cu adevarat utile. Ai fiert orezul prea tareSolu... Read more

10 trucuri psihologice folosite de restaurante ca sa te faca…

10 trucuri psihologice folosite de restaurante ca sa te faca sa comanzi mai mult

Te-ai gandit ca, atunci cand mergi la restaurant, esti pacalit sa comanzi mai mult, fara sa-ti dai seama? Proprietarii de restaurante au cateva strategii menite sa te influenteze.1. Nu folosesc simbol... Read more

Totul despre lasagna. Ce nu stiai despre faimoasa specialita…

Totul despre lasagna. Ce nu stiai despre faimoasa specialitate italiana

Lasagna este unul din cele mai vechi preparate italiene. Reteta ei era mentionata si in cartile de bucate din Roma Antica. Daca esti unul din fanii acestei specialitati, iata cateva lucruri pe care tr... Read more

5 greseli pe care sa nu le faci atunci cand prepari piure de…

5 greseli pe care sa nu le faci atunci cand prepari piure de cartofi

Este unul din cele mai rapide si gustoase preparate, perfect pentru o cina rapida gatita in casa. Totusi, daca nu vrei sa dai gres la un fel de mancare atat de banal, trebuie sa tii cont de niste truc... Read more

3 idei rapide si extrem de hranitoare pentru mic dejun

3 idei rapide si extrem de hranitoare pentru mic dejun

1. Parfait la borcanAi nevoie de: fulgi de ovaz, lapte, extract de vanilie, seminte de chia, putina scortisoara, iaurt grecesc, capsuni, afine, unt de arahide si granola.Cum se face: Cu o noapte inain... Read more

Cum sa-ti renovezi bucataria cu bani putini

Cum sa-ti renovezi bucataria cu bani putini

Putina vopsea face minuniNu e nevoie sa schimbi toata mobila din bucatarie ca sa-i dai un aspect fresh si nou. Iti trebuie doar putina vopsea si chef de joaca. Fie ca alegi sa vopsesti dulapurile in a... Read more

Cea mai eficienta metoda de a-ti organiza frigiderul

Cea mai eficienta metoda de a-ti organiza frigiderul

Stiai ca usa frigiderului este cea mai calduroasa, sau ca raftul de jos este cel mai rece? Sau ca fructele trebuie tinute separat de legume? Iata cateva secrete care sigur iti vor fi de folos.1. Produ... Read more

Cartea de bucate comestibila

Cartea de bucate comestibila

Este o carte de bucate cum n-am mai vazut. Ceea ce o face cu adevarat speciala este faptul ca filele sale sunt de fapt foi de lasagna, care, pe masura de sunt intoarse, pun cap la cap o reteta delicio... Read more

5 gadgeturi de bucatarie pe care chefii se bazeaza in bucata…

5 gadgeturi de bucatarie pe care chefii se bazeaza in bucatarie

Fiecare chef are gadgeturile preferate pe care le foloseste in bucatarie zi de zi si care ii usureaza viata. Dupa cutit, bineinteles, care este accesoriul cel mai de pret. Iata pe ce alte ustensile se... Read more

Cum arata cel mai lung tren facut din ciocolata

Cum arata cel mai lung tren facut din ciocolata

Viata in Bruxelles este mai dulce ca oricand. Saptamana ciocolatei este in plina desfasurare, iar producatorii consacrati se intrec in cele mai delicioase creatii. Vedeta evenimentului este fara doar ... Read more

Ce face acest barista cu cafeaua te lasa fara cuvinte

Ce face acest barista cu cafeaua te lasa fara cuvinte

Michael Breach este specialist in latte art. Tanarul newyorkez insa are un talent foarte rar intalnit: face portrete in cafea si ii ies foarte bine.Portretele realizate de el copiaza fidel chipurile o... Read more

Cum transformi laptele intr-o explozie de culoare

Cum transformi laptele intr-o explozie de culoare

Ce-ai zice de un mic experiment in bucatarie, facut din cateva ingrediente? Rezultatul este uimitor.Tot ce ai nevoie este o farfurie din plastic, in care sa torni putin lapte (un strat subtire). Apoi,... Read more

Romanii revolutioneaza lumea restaurantelor

Romanii revolutioneaza lumea restaurantelor

Nu este o noutate pentru nimeni ca oamenii adora sa fotografieze ce mananca si sa publice imaginile pe Instagram. Bazandu-se pe aceasta pasiune, trei romani au creat pentru un restaurant din New York ... Read more

Fructele cu coaja lemnoasa iti imbunatatesc starea de spirit

Fructele cu coaja lemnoasa iti imbunatatesc starea de spirit

O mana de nuci, alune, migdale sau alte fructe in coaja lemnoasa nu numai ca te ajuta sa nu ai surprize cand te urci pe cantar, insa imbunatatesc si starea de spirit, arata un studiu recent. Oamenii d... Read more

Dieta asiatica, un mod de alimentatie sanatos

Dieta asiatica, un mod de alimentatie sanatos

Dieta asiatica este considerata printre cele mai sanatoase din lume. Studiile arata ca popoarele din Orient sunt mult mai sanatoase decat europenii, cazurile de cancer, obezitate sau osteoporoza fiind... Read more

De ce ar trebui sa mancam mai mult pepene

De ce ar trebui sa mancam mai mult pepene

Conform unui studiu efectuat de Journal of Agricultural Food and Chemistry, daca bem suc de pepene chiar inainte exercitiile fizice, combatem mai usor febra musculara datorita aminoacizilor, pe nume c... Read more

Alimente pentru o silueta de vis

Alimente pentru o silueta de vis

Mancam necorespunzator atat pentru ca ne lasam invinsi de pofte, pentru ca nu cunoastem masura, cat si pentru ca exista in bucatarie produse alimentare cu exces caloric care nu ajuta organismul din pu... Read more

Spalarea carnii de pui inainte de gatire, periculoasa pentru…

Spalarea carnii de pui inainte de gatire, periculoasa pentru sanatate

Autoritoritatile britanice pentru siguranta alimentara au cerut consumatorilor sa nu mai spele carnea de pui inainte de o gati, pentru a evita contaminarea bucatariei cu o bacterie extrem de periculoa... Read more

Descoperirile culinare de la Cupa Mondiala 2014

Descoperirile culinare de la Cupa Mondiala 2014

Pao de queijo: Chifle servite de brazilieni la micul dejun, paine amestecata cu branza, proaspat scoase de la cuptor.     Moqueca: O tocana din peste Bahia, cu lapte de cocos, crevet, m... Read more

Socul, medicul fara stetoscop

Socul, medicul fara stetoscop

Planta de leac, socul înfloreste în luna mai, raspândind un miros placut si proaspat. Parfumul inconfundabil te trimite automat cu gândul la o socata rece si parfumata, pe care s-o bei într-o zi de va... Read more

Cum impiedica ceaiul verde dezvoltarea cancerului

Cum impiedica ceaiul verde dezvoltarea cancerului

O substanta care se regaseste in ceaiul verde „deranjeaza“ metabolismul celulelor cancerigene in cazul cancerului de pancreas, oferind astfel o explicatie asupra efectelor acestei plante de a reduce r... Read more

Trucuri pentru o bucatarie mai spatioasa

Trucuri pentru o bucatarie mai spatioasa

Bucataria este un spatiu multifunctional, de aceea o suprafata generoasa a acesteia este cat se poate de avantajoasa. Cum cei mai multi dintre noi locuim in apartamente de bloc, cu bucatarii de dimens... Read more

Cardamomul, condimentul recomandat pentru proprietatile sale…

Cardamomul, condimentul recomandat pentru proprietatile sale terapeutice

Originar din India si Sri Lanka, cardamomul este unul din cele mai scumpe condimente din lume, ale carui beneficii il recomanda pentru utilizare in numeroase preparate culinare.Cardamomul este cunoscu... Read more

Sarmalele romanesti, locul trei in preferintele europenilor

Sarmalele romanesti, locul trei in preferintele europenilor

Specialitatile bucatariei romanesti sunt la mare apreciere in Uniunea Europeana, dupa ce sarmalele din Romania s-au clasat pe locul trei in cadrul unui concurs online desfasurat la initiativa Parlamen... Read more

Preparate culinare hidoase, fotografiate de cei care le-au g…

Preparate culinare hidoase, fotografiate de cei care le-au gatit

Prezentarea felurilor de mancare gatite presupune faptul ca ceea ce a fost preparat poate fi o sursa de inspiratie pentru ceilalti, iar expunerea publica reprezinta un motiv de mandrie pentru „bucatar... Read more

5 lucruri pe care nu le stiai despre humus

5 lucruri pe care nu le stiai despre humus

Unul din cele mai hranitoare alimente din lume este disputat de bucatariile mai multor tari1. Humusul se prepara peste tot in lumeNu este specific doar Israelului, unde bucatarii se intrec in cele mai... Read more

Schimbari in dieta care pot preveni diabetul

Schimbari in dieta care pot preveni diabetul

Aproximativ 350 de milioane pe oameni din toata lumea sufera de diabet, numarul bolnavilor crescand de la an la an in mod alarmant. Sfaturile pentru a preveni afectiunea sunt numeroase, accesibile tut... Read more

Prev Next

Alimente fara calorii

1. Afine - normalizeaza glicemia si au calorii negative.2. Agar - este un gel extras dintr-o alga sub forma de pulbere. Ajuns in organism, absoarbe lichidele si isi mareste volumul... Read more

Purificarea apei prin congelar…

Purificarea apei prin congelare

Purificarea apei prin congelarea partiala Cea mai mare parte a populatiei nu bea apa de la robinet deoarece se teme de microbi, o temere justificata. Dar ce ati spune daca ati afl... Read more

Pomelo

Pomelo

Pomelo este originar din Asia , iar in zilele noastre se cultiva in China, Japonia, Taiwan,Tailanda, India, Bangladesh, Indonezia, Filipine, Tahiti, California, Florida, Israel, et... Read more

Terapie cu usturoi

Terapie cu usturoi

Aceasta reteta a unui farmacist antic a fost gasita in 1972 intr-o manastire budista din Muntii Tibetului.Mod de preparare:Intr-un borcan de sticla se pun 350 grame de usturoi zdro... Read more

Paharele din plastic

Paharele din plastic

Paharele din plastic iti afecteaza sanatateaO cantitate semnificativa de bisfenol A (BPA) - substanta chimica intalnita in compozitia produselor din plastic (pahare, vesela, lighea... Read more

Morcovul

Morcovul

Merita sa intre in cartea recordurilor. E mai tare ca ginsengul la capitolul sanatate. Morcovul este o adevarata vedeta a medicinii de pe toate meridianele. Numai in ultimul decen... Read more

Rosiile cu mot

Rosiile cu mot

Rosiile de pe tarabe arata impecabil, dar au tot mai putine calitati nutritive. Cercetatorii stiintifici atrag atentia ca pot fi chiar daunatoare sanatatii. Culmea este ca, cele ma... Read more

Alimente cu continut mare de a…

Alimente cu continut mare de antioxidanti

Alimentele cu continut mare de antioxidanti trebuie sa constituie baza elementelor nutritive pe care le luam din surse exterioare, cu atat mai mult cu cat în hrana mai exista, în a... Read more

Teflon

Teflon

Poveste cu un canar si o tigaie A fost odata ca niciodata un procedeu de verificare a toxicitatii materialului din care este fabricata o tigaie pentru prajit. Procedeul era&nb... Read more

Sucuri cu puteri vindecatoare

Sucuri cu puteri vindecatoare

Legumele consumate proaspete, sub forma de sucuri, sunt excelente pentru a-ti mentine sau reda sanatatea. Afla care sunt cele mai hranitoare sucuri de legume si ce poti t... Read more

Alimentele pentru silueta

Alimentele pentru silueta

  Mere si pere: Sunt o buna sursa de pectina, o fibra ce previne constipatia. Grepfruit: Incurajeaza eliminarea celulelor rosii bolnave si ajuta la pastrarea nivelului admis ... Read more

Alimentele si organele interne

O intuitie uimitoare a generatiilor trecute este acum confirmata de stiintele nutritioniste. Acestea au aratat ca ceea ce s-a numit candva doctrina semnaturilor era in mod uimitor ... Read more

Bauturi pentru arderea grasimi…

Bauturi pentru arderea grasimilor

Daca vreti sa slabiti nu este necesar doar sa adoptati un regim alimentar echilibrat, ci trebuie sa ai grija si la ce beti. Iata ce bauturi ajuta la arderea grasimilor. Ceai verde... Read more

Alimente care dau stralucire p…

Alimente care dau stralucire pielii

O piele frumoasa nu se obtine doar cu ajutorul demachiantului si cremei potrivite; conteaza, de asemenea, si ceea ce mananci. Dincolo de toate, pielea ta este un organ, ca si rinic... Read more

Terapia cu seminte

Terapia cu seminte

Retetele magice ale vindecatorilor de odinioara Consumate crude, semintele fructelor si legumelor sunt adevarate medicamente naturiste Statisticile spun ca romanii rontaie mai... Read more

Binefacerile lamaii

Binefacerile lamaii

Lamaia este un produs miraculos pentru omorarea celulelor canceroase.Ea este de 10.000 de ori mai puternica decat chimioterapia.De ce nu suntem noi la curent cu asta?Pentru ca... Read more

Cuvintele au incarcatura energ…

Cuvintele vibreaza pe anu­mite note, creand sunete, deci, vibratii placute sau neplacute. Este bine sa folosim doar cuvintele care ne plac, si sa fim extrem de atenti ce vorbi... Read more

Varza murata

Varza murata

Noi, romanii, consumam varza murata mai mult iarna, de sarbatori, pentru sarmale, ca salata langa o friptura mai grasa sau calita, cu ceva afumatura.Varza murata este un aliment da... Read more

Detergent natural pentru vase

Detergent natural pentru vase

E util in special persoanelor care au pielea mainilor sensibila, cu predispozitie catre eczeme sau exfolieri ale unghiilor. Trebuie sa recunoastem ca detergentii pentru vase din c... Read more

Inlocuiti carnea cu ciupercile

Inlocuiti carnea cu ciupercile

Trei-patru portii de ciuperci pe  saptamana, sursa perfecta de proteine. Nu mai avem  nevoie de carne, nu mai simtim oboseala si spunem adio durerilor de stomac. "Manasti... Read more

Oua false

Oua false

Feriti-va de oua “Made in China”Oua false fabricate manufacturierIn China exista scoli false si chiar clase care predau o varietate de tehnologii de frauda flagranta; chiar si oual... Read more

Totul Despre Proteine

Totul Despre Proteine

Cuvantul proteina provine din limba greaca proteinus care inseamna primul. Proteinele intra in componenta tuturor celulelor, iau parte la formarea unor fermenti si intervin in... Read more

Vindecari cu plante

Calugarul vindecator Mihai Neamtu ne-a lasat mostenire zeci de retete de ceaiuri cu care el a tamaduit, in timpul vietii, peste un milion de romani. Toti il stiau cu numele de Unc... Read more

Curmalele sunt o parte importa…

Curmalele sunt o parte importanta intr-o dieta sanatoasa

Curmalele sunt o parte importanta intr-o dieta sanatoasa. Ele contin zahar, grasimi, proteine, precum si multe vitamine esentiale. In cazul in care sunt consumate cu pasta de castr... Read more

Kiwi

Kiwi

Se spune ca un mar consumat zilnic tine medicul la distanta. Proverbul poate fi utilizat si in cazul fructului kiwi, dupa ce specialisti neozeelandezi au des coperit efec... Read more

Fasolea boabe neagra

Fasolea boabe neagra

Fasolea neagra ofera reale beneficii pentru sanatate. Printre acestea se numara sustinerea sistemului imunitar, scaderea nivelului colesterolului rau, aduce o senzatie de satietate... Read more

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonat de sodiu

25 de moduri in care poti utiliza la curatat bicarbonatul de sodiu...praful de coptNici unei gospodine n-ar trebui sa-i lipseasca din casa bicarbonatul de sodiu. Nu e toxic, este i... Read more

Curatati-va rinichii

Curatati-va rinichii

Curatati-va rinichii cu mai putin de 1 LeuAnii trec si rinichii nostri filtreaza sangele inlaturand sarea, otravurile si alte lucruri nedorite/toxine care intra in corpul nostru. C... Read more

Terapie cu mamaliga

Terapie cu mamaliga

Sanatate la ceaun Banala mamaliguta poate deveni un medicament folositor in tratarea racelilor si a pietrelor la fiere. Malaiul este un anlocuitor de nadejde al produselor de pani... Read more

Fasole boabe rosie

Fasole boabe rosie

Fasolea rosie este foarte bogata in antioxidanti si este situata in topul primelor cinci plante ce contin antioxidanti. Are in componenta o substanta ce distruge celulele canc... Read more

Sarea de bucatarie

Sarea de bucatarie

Sarea de mare se compune din aproape 100 de elemente; sarea de bucatarie numai din doua. Unul este clorul, o otrava in forma concentrata asa cum apare in sarea de bucatarie este pe... Read more

Alimente bogate in fibre

Alimente bogate in fibre

O dieta saraca in fibre va poate predispune la boli digestive, cum ar fi constipatia, dar si la afectiuni ale inimii si chiar la cancer. Cele mai importante surse de fibre sunt fru... Read more

Fructe si legume miraculoase

Fructe si legume miraculoase

Fructul noniEste fructul frumusetii feminine, iar la noi il gasim sub forma de sucuri naturale diverse. in Polinezia, femeile il foloseau pentru proprietatile sale anti-aging, de s... Read more

Aditivi Alimentari

Denumire Comentarii Albumina* - Ambra cenusie* Derivat din balena. Acid arahidonic* Derivat din ficat, creier, glande sau ule... Read more

Alunele de padure, alimentul m…

Alunele de padure, alimentul medicament

Apreciat inca din Antichitate pentru valoarea sa terapeutica, alunul este cunoscut astazi ca planta medicinala datorita calitatilor sale energetice, tonifiante, nutritive si digest... Read more

O explicatie a poftelor

Fiecare pofta are o cauza. Unora le este pofta de ciocolata, altora de ceva sarat. Oricare ar fi pofta ta, uneori este atat de puternica incat te face sa iesi din casa in miez de n... Read more

Astaxantina

Astaxantina

Ce sunt antioxidantiiAntioxidantii sunt substante ce apara organismul de efectele daunatoare ale radicalilor liberi ce ataca si deterioreaza, in permanenta, celulele organismului. ... Read more

Despre lapte si produsele lact…

Despre lapte si produsele lactate

Avem astazi prilejul sa urmarim la TV reclame de-a dreptul stupefiante, de genul celor pentru produsele lactate pasteurizate sau tratate UHT, in care se afirma lucruri aberant de i... Read more

Smochinele

Smochinele

Proprietatile smochinelor:- au cel mai mare continut de fibre dietetice dintre toate fructele, alunele sau vegetalele uzuale. Continutul de fibra dietetica este cu 40% mai mare dec... Read more

Alimente ajutatoare

Cum pot fi folosite, altfel, alimentele din camara Piper: Daca vreti ca hainele pe care intentionati sa le spalati la masina sa-si pastreze culoarea, adaugati o lingurita de piper... Read more

Nu esti bolnav doar ti-e sete

Intr-o conferinta exceptionala pe care Masaru Emoto insusi a  sustinut-o in Romania, ilustrand prin imagini rezultatele experimentelor sale, a spus: "Apa are puterea magi... Read more

Zece secrete ale longevitatii

Zece secrete ale longevitatii

Stiti oare ca doua cesti de cafea pe zi scad cu 40 la suta riscul aparitiei pietrelor la vezica biliara? Din pacate, majoritatea medicilor, chiar si cei mai buni, stiu sa va t... Read more

Twitter

Google Plus

YouTube

LinkedId