Mascota

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Ingrediente:
pentru crema: 250g ciocolata menaj, 100g unt, 4 oua,
pentru montat: piscoturi de sampanie 30 buc. sau cuvertura de ciocolara, o forma rotunda cu diametrul de 18-20 cm destul de adanca, o foaie de staniol pentru imbracat forma.

Mod de preparare:
Ciocolata cuvertura se pune intr-un bol din inox si se aseaza desupra unui vas cu apa fierbinte. Se lasa sa se topeasca si se amesteca usor, astfel incat sa obtinem o compozitie uniforma. In fiecare forma se adauga ciocolata si rotim forma astfel incat sa se tapeteze toti peretii. Se lasa sa se intareasca si mai adaugam un strat de ciocolata. Se introduc la rece si lasam pana obtinem crema ganaj.
Intr-un vas se pune frisca, adaugam ciocolata maruntita . Se aseaza amestecul pe foc, pana incepe sa fiarba, amestecand continuu. Se retrage de pe foc si se aseaza la rece, amestecand in cand in cand. Se mixeaza apoi pana isi mareste volumul, se deschide la culoare si capata un aspect usor taiat. Se scot cojile de ciocolata cu grija din forme si se umplu cu crema ganaj amestecata cu esenta de rom. Se introduce din nou la rece pentru a se intari crema. Se adauga intr-un cornet de hartie ciocolata si turnam un gratar peste crema, astfel incat sa formam baza. Se lasa sa se intareasca si se pun pe chese. Mascotele se decoreaza cu ciocolata alba si ornamente de ciocolata.
Specificul bucatariei franceze