Ciupercile

Ciupercile

Tipărire

- Ciupercile se pot usca si in frigider. Ele se vor aranja pe o foaie de hartie pe polita de jos a frigiderului pe 1,5-2 saptamani. Ciupercile vor fi mai moi daca se vor usca prin metoda termica, in felul acesta gustul lor ramane intact.
- Ciupercile uscate, tinute cateva ore in lapte cu sare vor fi ca si cele proaspete.
- Pana la fierbere ciupercile uscate se vor opari, iar apoi se vor spala.
- Ciupercile proaspete nu se vor schimba la culoare, daca se vor pune indata in apa cu un pic de sare.
- Ciupercile proaspete nu se vor altera; daca se vor aseza mai intai in sita, strecuratoare sau cratita emailata si, fara a se acoperi, se vor da la rece sau se vor pune in frigider.
- Ciupercile se vor elibera de viermi in felul urmator: se vor indeparta piciorusul si stratul tubular al palariei, piciorusul se va taia de-a lungul si irnpreuna cu palariile se vor aseza intr-un lighean cu multa sare. Peste 2-3 ore larvele vii se vor lasa la fund, iar ciupercile se vor matura.
- Dintre ciupercile lamelare, cu exceptia buretilor dulci, se vor consuma numai palariile. Cele tubulare se vor rupe cu piciorus.
- In procesul de curatire ciupercile nu se vor intuneca la culoare, daca se vor pune intr-o cratija cu apa rece si ulei.
- Ciupercile care contin un suc amarui (buretii flocosi, buretii laptosi) mai intai se vor macera in apa rece, care se va schimba de doua-trei ori pe zi in decurs de doua-trei zile, apoi se vor marina.
- Ciupercile se vor marina in vas emailat sau de sticla.
- Ciupercile marinate acoperite cu mucegai se vor spala minutios in apa sarata, apoi se va turna deasupra marinata proaspata, mai tare, sau saramura.
- Ciupercile proaspete, oparite cu uncrop dres cu sare, nu se
vor altera in decursul a 24 de ore.
- Ciupercile proaspete in nici un caz nu se vor spala, daca urmeaza a se usca, astfel ele se vor usca cu greu. Indepartandu-se murdaria, ele se vor sterge minutios cu o carpa uscata.
- Ciupercile uscate se vor pastra la temperatura de plus 10-12°.
- Ciupercile uscate, imbibate cu umezeala, se vor usca imediat in cuptor sau soba incalzita, altfel vor incepe sa mucegaiasca si se vor altera repede.
- Ciupercile nu se vor pastra cu anii: gustul lor se preschimba, aroma dispare.

Joomla SEF URLs by Artio