Panella

Panella

Tipărire

Ingrediente:
500g de faina de naut, ulei de masline sau untura pentru prajit, sare, suc de lamaie, patrunjel tocat (optional).

Mod de preparare:
Puneti faina de naut in 2 litri de apa putin sarata intr-o cratita. Potriviti focul moderat si puneti cratita la fiert. Amestecati continuu cu o lingura de lemn in acelasi sens, pana obtineti o pasta moale, fara cocoloase. Cand pasta tinde sa se desprinda de peretii cratitei, rasturnati fiertura in forme de lemn unse cu ulei, sau intindeti-o pe un tocator de lemn, in foi de 0,5 cm grosime. Puteti sa puneti initial patrunjelul pe tocator de lemn. Dupa ce pasta se raceste, taiati-o in patrate de 3x7 cm si puneti-o la prajit in ulei sau untura incinsa. Serviti pe paine proaspat coapta, condimentate cu suc de lamaie. Sarati dupa gust, si adaugatio a doua felie de paine.
Specificul bucatariei italiene

Joomla SEF URLs by Artio