Strainii ravnesc la covrigul romanesc

Strainii ravnesc la covrigul romanesc

Tipărire

tot mai multi jurnalisti straini care isi infig dintii cu pofta in aceasta mancare a saracului, pentru ca mai apoi, ajunsi acasa, sa o includa in articole in care pomenesc despre savuroase descoperiri culinare facute la colt de strada.

Atunci cand calatoresti si ajungi intr-un alt colt al lumii despre care nu cunosti foarte multe lucruri, dar abia astepti sa le descoperi, una dintre cele mai bune modalitati prin care poti sa incepi descifrarea unei culturi straine este sa incerci mancarea locala, scrie bloggerul publicatiei americane „Huffington Post“, Adam Lapetina, intr-un articol despre mancarurile delicioase de care turistii se pot bucura la preturi modice pe strazile oraselor din toata lumea. Dupa ce a batut lumea in lung si-n lat, americanul a simtit nevoia sa faca o trecere in revista a mancarurilor de strada, numite generic „street foods“ in engleza, care i-au ramas in memoria culinara, iar covrigul proaspat si crocant s-a calificat pe lista castigatorilor, alaturi de omniprezentul donner kebab, gyros-ul grecilor sau de langosul unguresc. „Covrigii, bunatati coapte romanesti cu o compozitie si aparenta asemanatoare cu a unui hibrid glorios intre pretzel (covrig specific Austriei-n.r.) si bagel (covrigul american-n.r.), sunt imbracati in sare, seminte de mac sau de susan. Poti vedea pe strazile Bucurestiului, daca se intampla sa ajungi in oras, ca aproape toata lumea mesteca unul in mers“, este descris covrigul bucurestean scufundat mai intai in apa clocotita si apoi copt, in publicatia din State.

Joomla SEF URLs by Artio