Iepure cu masline

Iepure cu masline

Ingrediente:
un Kg de carne, 100g ceapa, 100ml de untdelemn, o foaie de dafin, 10 boabe de piper, 1/4 l suc de rosii, 25g de faina, 100ml vin, 3-4 felii de lamaie, o lingurita mustar, o cracuta de cimbru, 1/4 l zeama in care a fost marinata carnea sau apa, sare.

Mod de preparare:
Ceapa, rasa prin razatoarea cu gauri mici sau taiata foarte marunt, se caleste in tot untdelemnul, 2 minute, apoi se adauga carnea marinata, taiata in bucati de marime mijlocie si 4-5 linguri cu apa sau zeama de la marinare. Se frige inabusit, tot timpul cu capac, la foc mic, pe plita sau la cuptor, la foc mijlociu, circa 2 ore, sau pana ce se inmoaie bine, adaugand cate putina zeama de la marinare sau apa simpla, ca sa nu se arda ceapa. Carnea se poate fierbe in oala sub presiune. Ceapa se caleste direct in oala, impreuna cu carnea, timp de 3 min., amestecandu-se, ca sa se prajeasca putin la suprafata, apoi se toarna 500ml de apa si carnea se lasa sa fiarba la foc, mic, ca sa nu scada apa. Dupa ce a fiert carnea, faina se freaca cu sucul de rosii, turnat cate putin de la inceput, ca sa nu sa se formeze cocoloase si apoi se schimba in cratita si se amesteca cu sosul. Se adauga vinul si apa sau zeama de la marinare, daca aceasta nu este prea acra, foaia de dafin, mustarul, feliile de lamaie, cimbrul si maslinele nedesarate. Cratita se introduce in cuptor, unde se lasa cca 20 minute, ca sa fiarba si maslinele si sa se formeze sosul. Acesta se mai subtiaza, daca este nevoie, deoarece servindu-se rece, se mai ingrasa, fiind cu faina. Cand este gata se potriveste gustul cu sare si dupa dorinta se acreste cu zeama de lamaie.
Se serveste ca fel intai.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email:
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION