Este sau nu periculos sa folosesti aluminiu la gatit

Este sau nu periculos sa folosesti aluminiu la gatit

sau folosesti aceeasi tigaie de aluminiu de cativa ani buni? Exista riscul ca o parte din particulele din acest metal sa se transfere in mancare.
Multa lume foloseste folia de aluminiu in bucatarie: de la impachetearea mancarurilor pana la prepararea lor. Desi este usor de folosit si eficienta, nu este, insa, intotdeauna cea mai buna solutie pentru organism. Acelasi lucru se poate spune si despre tigaile sau oalele din aluminiu. Sunt o varianta ieftina si usor de manuit, dar nu foare sanatoasa, spun studiile.
Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii o persoana de greutate medie poate ingera prin hrana pana la 50mg de aluminiu pe zi fara sa existe pericole pentru sanatate. Practic, organsimul uman poate tolera 1mg de aluminiu pe kg/corp, pana cand acesta incepe sa aiba efecte adverse.
Un studiu publicat in International Journal of Electrochemical Science, in 2012, descoperea ca prin gatirea alimentelor in folie de aluminiu creste riscul aparitiei osteoporozei si bolii Alzheimer. In functie de felul si temperaturile la care este gatita mancarea cantitatea de aluminiu pe care o putem consuma poate ajunge pana la 139,2 mg, mai arata studiul.

DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

MARCA INREGISTRATA

4194948               HAWAII REGISTRATION