Creveti in sos de migdale

Creveti in sos de migdale

Ingrediente pentru 6 portii:
un ardei iute ancho uscat (sau similar), 2 linguri ulei de porumb, o ceapa tocata, 3 catei de usturoi tocati, 8 rosii, o lingurita seminte de chimen macinate, 120ml supa de pui, 130g migdale macinate, 175g smantana, 900 g creveti gatiti (fierti in apa sau aburi, ori prajiti), sare, sucul de la jumatate de lamaie verde, frunze proaspete de coriandru, pentru orna,ceapa verde taiata fasiute pentu ornat, orez, ca garnitura, tortillas ca garnitura (vezi reteta).

Mod de preparare:
Se pune ardeiul iute uscat intr-un castron termorezistent si se acopera cu apa clocotita. Se lasa la inmuiat 30 de minute, pana se inmoaie. Se scurge, se indeparteaza codita, apoi se despica pe lungime si se scot semintele, racaind cu un cutit mic si ascutit. Miezul se toaca si se pune deoparte. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se calesc ceapa si usturoiul pana se inmoaie.
Se fac doua taieturi, in forma de cruce, la baza fiecarei rosii. Se pun dupa aceea intr-un castron termorezistent si se acopera cu apa clocotita. Se scot dupa 3 minute si se cufunda in alt castron cu apa rece. Se scurg si se curata de coaja. Dupa ce sunt curatate complet de coaja, se taie rosiile in jumatate, pe lungime, si se scot semintele cu o lingurita. Se toaca pulpa cubulete de un cm si se adauga, impreuna cu ardeiul iute, la mixtura de ceapa si usturoi. Se adauga si chimenul macinat si se gatesc toate aceste ingrediente 10 minute, la foc mic, amestecand ocazional. Se transfera mixtura intr-un blender, apoi se adauga supa de pui si se proceseaza pana se omogenizeaza. Se toarna amestecul din blender intr-o cratita mare, impreuna cu migdalele macinate si se amesteca 2-3 minute, la foc mic. Se adauga smantana si se amesteca pana ce se incorporeaza complet. Se toarna sucul de lamaie verde in cratita si se amesteca bine. Se asezoneaza cu sare, dupa gust, apoi se mareste flacara si se aduce sosul la punctul de fierbere. Se adauga crevetii si se lasa pe foc, amestecand ocazional, 2-3 minute, pana se incing.
Se servesc pe un pat de orez alb, cu bob lung, fiert si cu tortillas calde alaturi.
Specificul bucatariei mexicane

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email:
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION