banner-bucatar2a-830-415

AUTUMN PROMO 25%0FF! UNTIL 1ST NOVEMBER! PROMO CODE : VAL25

Este bautura preferata a chinezilor in timpul verii, avand un efect racoritor. Se prescrie celor care au suferit oorz  insolatie sau epuizare in mediu cu temperaturi ridicate. De asemenea, poate preveni si trata indigestiile.
Intr-o tigaie uscata, se prajesc 4 lingurite de orz, amestecand continuu timp de 5 minute. Apoi se pune orzul intr-o cana mai mare si se toarna 375 ml apa fierbinte. Infuzia dureaza 15 minute. Ceaiul se poate bea fierbinte sau rece.

CELE MAI NOI RETETE

Prev Next
Surf and turf

Surf and turf

Ingrediente pentru 4 portii:800gr muschi de vita (taiat medalion), 200gr foie gras (cate o transa de 50gr pentru fiecare portie), 12 crevetii mari, 4-5 catei de usturoi, 50gr spanac proaspat, 25ml coniac, 10gr mix ierburi de provance, 50gr ulei de masline (pentru gatit), sare, pi... Read more

Sos Veloute

Sos Veloute

Ingrediente:3 linguri faina, 2 linguri unt, 360ml supa concentrata de pui sau vita, sare, piper. Mod de preparare:Se incalzeste supa. Intr-o tigaie cu margine mai inalta sau cratita, se topeste untul la foc mic, fara sa il lasi sa se arda. Ca sa nu se arda se pune o lingurita ... Read more

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Ingrediente:un kg de carne de vita, o lingura de ulei de masline, 100g de sunca, 3 morcovi, o ceapa, 250g de ciuperci conservate, 2 catei de usturoi, 2 linguri de faina, daca vreti sa o faceti cu vin puneti 2/3 dintr-o sticla. Mod de preparare:Puneti ulei de masline si apoi cal... Read more

Supa de gulii

Supa de gulii

Ingrediente pentru 5-6 portii:gulii 600g, supa, 2 ltr, ceapa 60g, ulei 80ml, 2 cartofi, smantana 100g, sare, patrunjel verde, galusti 3-4 buc pentru o portie. Mod de preparare:Guliile se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun la fiert in supa. Ceapa se taie marunt si se pr... Read more

Moelleux au chocolat

Moelleux au chocolat

Ingrediente:180g ciocolata amaruie, 130g unt, 4oua, 150g zahar, 50g faina. Mod de preparare:Se topeste ciocolata cu untul pe baie de apa. Ouale se bat spuma cu zaharul. Se adauga faina si se mixeaza in continuare, apoi se adauga si ciocolata topita si se omogenizeaza. Compozitia... Read more

Supa crema de praz

Supa crema de praz

Ingrediente:3 fire de praz, 2 l apa, 3 cartofi, o radacina de patrunjel, 1/2 telina, lingura cu unt, o lingurita de ulei, 200g smantana, sare. Mod de preparare:Se curata telina, cartofii si radacina de patrunjel si se pun la fiert taiate bucati mari, in apa cu un praf de sare. I... Read more

Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata

Ingrediente:250ml frisca lichida batuta, 1/4 lingurita nucsoara, 180g ciocolata-crema, 220g crema de branza, 3 linguri unt topit, 24 biscuiti cu cacao zdrobiti, alune tocate, ciocolata pentru decor. Mod de preparare:Amestecam biscuitii cu untul topit apoi ii aseazam in strat uni... Read more

Dulceata de ceapa rosie

Dulceata de ceapa rosie

Ingrediente pentru 400g de dulceata:3 bucati ceapa rosie, o portocala, o lingura de ulei, o lingura de zahar brun, Mod de preparare:Ceapa se taie juliene si apoi se trage putin in tigaie in ulei. Focul trebuie sa fie incet. Se lasa ceapa sa scada, sa se caramelizeze. Se pune si ... Read more

Vinete umplute cu cascaval

Vinete umplute cu cascava…

Ingrediente:2 vinete mijlocii, o ceapa, 2 catei de usturoi, 3 linguri ulei, 4 rosii (sau 1 conserva de rosii in suc), 100 ml apa, 200 g cascaval, 1/2 lingurita sare, 3 crengute cimbru proaspat, piper proaspat macinat. Mod de preparare:Vinetele le spalam si le stergem cu un serve... Read more

Champagne mousse

Champagne mousse

Mousse de sampanie, sau spuma de sampanie, este un desert aromat, care poate avea de fiecare data alta aroma in functie de tipul de sampanie folosit, sau de diversele combinatii de ingrediente (cacao neagra, cafea, piure de fructe, etc.). Ingrediente pentru 12 cupe:3 oua intregi... Read more

Salata de varza rosie cu coriandru

Salata de varza rosie cu …

Ingrediente:2 cani de varza rosie taiata marunt sau data pe razatoare, o ceapa mica tocata sau o legatura de ceapa verde tocata, 1/2 legatura de coriandru-tocat, 1/4 cana seminte decorticate de canepa, 2 linguri ulei de canepa, sucul de la 1/2 lamaie, sare si piper dupa gust. Mo... Read more

Salata de fasole boabe rosie

Salata de fasole boabe ro…

Ingrediente pentru 2 portii:300g fasole boabe rosie (fiarta), o ceapa rosie, 50ml lingura ulei de masline E.V., sare, piper alb, o lingurita cu suc de lamaie, 100g salata iceberg, o rosie, un ardei gras rosu (capia sau gogosar), cateva frunze de busuioc proaspat, o legatura de pa... Read more

Tartar de somon

Tartar de somon

Ingrediente:200g de somon proaspat, 150g de somon afumat, 30g ceapa rosie, o lingura de ullei de masline, o lingurita cu suc de lamaie, piper macinat-dupa gust, o jumatate de legatura de patrunjel tocata fin, 10g capere tocate fin, 20g rucola. Mod de preparare:Carnea proaspata d... Read more

Sos de mustar

Sos de mustar

Se amesteca 3 lingurite cu mustar si 100 ml de ulei, turnat treptat. Se adauga o lingurita de suc de lamaie, sare, piper, un praf de zahar pudra, iar la sfarsit se adauga treptat 2 linguri de smantana si o lingura apa. Se bat bine pana capata consistenta unei creme. Se foloseste ... Read more

Supa crema de dovleac cu crutoane cu parmezan

Supa crema de dovleac cu …

Jamie a prezentat aceasta reteta perfecta pentru zilele reci de toamna in primul sezon al serialului "Jamie at Home", episodul "Pumpkin and squash". Ingrediente:Pentru supa: ulei de masline, 16 frunze proaspete de salvie, 2 cepe rosii, tocate, 2 tije de telina, tocate, 2 morcovi... Read more

Supa crema de mazare

Supa crema de mazare

Ingrediente:500g mazare congelata, 2 morcovi, un dovlecel mare, un ardei gras rosu, sare si piper negru, boia de ardei iute, suc de lamaie. Mod de preparare:Se trece mazarea congelata prin apa calda.Se spala morcovii, dovlecelul si ardeiul si se taie cuburi. Se pun toate legumel... Read more

Inghetata cu zmeura

Inghetata cu zmeura

Ingrediente:250g piure de zmeura, 250g mascarpone, 2 linguri miere, 150 ml frisca lichida. Mod de preparare:Piureul de zmeura se mixeaza impreuna cu mierea si branza mascarpone, pana la omogenizare. La sfarsit se incorporeaza usor frisca batuta. Se da vasul la congelator pentru c... Read more

Suc de soc

Suc de soc

Ingrediente pentru 10 litri: 10 flori de soc de marime medie, 1 kg zahar, cateva felii de lamaie, 3 litri de apa. Mod de preparare:Aveti nevoie si de un borcan de muraturi de 10 litri, sau un bidon de apa. Este bine sa culegeti florile de soc din locuri care nu sunt pe marginea ... Read more

Filetto all pepe verde

Filetto all pepe verde

Ingrediente:250g muschi de vita (se poate folosi si vrabioara sau pulpa de manzat), 150 ml smanatana dulce, 1/2 lingurita cu piper verde-boabe, sare, 10ml coniac, 10g de unt. Mod de preparare:Muschiul de vita, sau carenea ce avem pregatita) il vom taia in dua transe egale, apoi ... Read more

Inghetata de cirese

Inghetata de cirese

Ingrediente:500g cirese (fara samburi), 3 oua, 300g zahar, 100g smantana fermentata, 500ml frisca, zahar vanilat doua pliculete. Mod de preparare:Se fierbe zaharul, se adauga cele trei oua, apoi se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se adauga ciresele (incercati sa le evitati pe c... Read more

Musaca din dovlecei si cartofi

Musaca din dovlecei si ca…

Ingrediente:500g ciuperci, 3 cartofi mari, 3 rosii, 2 dovlecei, ½ legatura marar.Pentru sos de rosii: 100 -150g bulion (sau un sos de rosii mai gros), sare, piper, busuioc uscat. Mod de preparare:Ciupercile se soteaza, la foc mic cca. 10min, apoi se adauga rosiile decojite dupa ... Read more

Macaron

Macaron

Ingrediente:Pentru biscuite macaron avem nevoie de:300g pudra de migdale, 300g zahar pudra, 220g albus de ou (impartite cate 2 portii de 110 g fiecare), seminte de la 3 batoane de vanilie, 300g de zahar,Pentru crema de vanilie avem nevoie de:400g smantana lichida, 4 batoane de va... Read more

Prajitura cu ciocolata si crema cappuccino

Prajitura cu ciocolata si…

Ingrediente:o lingurita extract vanilie, 170g fulgi de ciocolata pentru copt, 100g faina, 4 oua, 350g zahar, 30g ciocolata, 170g unt, sare. Mod de preparare:Topim cele 30g ciocolata si untul si leamestecam bine. Adaugam, zaharul, apoi ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare... Read more

Prajitura cu portocale, scortisoara si ghimbir

Prajitura cu portocale, s…

Ingrediente:225g crema de branza moale, 110g unt la temperatura camerei, 180ml apa calda, 2 linguri coaja portocala, 85g miere, 260g melasa, 2 oua, 140g zahar, 180ml ulei, 1/2 lingurita sare, 2 lingurite bicarbonat de sodiu , 1/4 lingurita cuisoare macinate, o lingurita scortisoa... Read more

Prajitura cu piersici

Prajitura cu piersici

Ingrediente:230g unt, 1/4 lingurita sare, o lingura praf de copt, 200g zahar, 300g faina , un ou. Mod de preparare:Mai intai vom incinge cuptorul la 190C si vom pregati o tava, unsa (22x33cm). Aluatul il pregatin astfel: Amestecam faina, zaharul, praful de copt si sarea. Untul ... Read more

Prajitura cu crema de lamaie

Prajitura cu crema de lam…

Ingrediente:2 linguri smantana, sare, 2 lingurite coaja de lamaie(rasa), 80ml suc de lamaie, 3 oua, un galbenus, 180g zahar, 115g unt taiat in cubulete, 150g+2 linguri faina. Mod de preparare:Incalzim cuptorul la 180C. Tava pentru copt o ungem cu ulei si tapetam cu hartie de cop... Read more

Salata de stevie cu germeni de grau

Salata de stevie cu germe…

Ingrediente: 1/2 legatura stevie, 5-6 ridichi, cateva fire patrunjel, 2-3 linguri grau incoltit, cateva fire fasole mung incoltita, condimente, suc de lamaie, ulei extravergine de floare soarelui sau masline. Mod de preparare: Stevia si patrunjelul se toaca, ridichiile... Read more

Somon cu ierburi aromate si lamaie caramelizata

Somon cu ierburi aromate …

Ingrediente:Un somon de marime medie, curatat. Cu o foarfeca, taiem coada si aripioarele, 3 lamai de marime medie.Amestec de ierburi proaspete: busuioc, rozmarin, lemongras (taiat in doua, le lungime), foi de dafin, sare, piper proaspat macinat, o capatana de usturoi intreaga, ne... Read more

Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Ingrediente:500g cu frunze de vita conservate, o cana si jumatate de orez cu bobul rotund, jumatate de cana de naut fiert (care se poate inlocui cu nuci si seminte de floarea soarelui, migdale, stafide), 3 linguri de ulei de masline, o ceapa medie, tocata marunt, 2 catei de ustur... Read more

Mancare de linte cu spanac

Mancare de linte cu spana…

Ingrediente pentru 2 portii:200g linte verde, 200g spanac proaspat, 400g suc de rosii, o lingurita de curry, o ceapa medie, taiata fin, 2 catei de usturoi, zdrobiti, o lingura de ulei de masline, 1/2 lingurita de sare, piper proaspat macinat, 150g iaurt slab. Mod de preparare:Li... Read more

STIRI CULINARE

Prev Next

A inceput cea de-a 4-a editie a festivalului Sarbatoar…

A inceput cea de-a 4-a editie a festivalului Sarbatoarea Gustului

Sarbatoarea Gustului a demarat in forta pe 26 octombrie la restaurantul LOFT, cu evenimentul “La Grande Tablée”, eveniment derulat in parteneriat cu Ministerul Agriculturii din Franta. Samuel Le Toe... Read more

Organizarea este secretul unui bucatar mai bun

Organizarea este secretul unui bucatar mai bun

O bucatarie dezorganizata poate face gatitul o sarcina mai dificila decat te astepti. Ai nevoie de blaturi si vesela curate si ustensile la indemana pentru ca totul sa mearga ca uns. Odata ce scapi ... Read more

Unde mananci cea mai buna pizza din lume

Unde mananci cea mai buna pizza din lume

Cand spui pizza, automat spui Napoli. Orasul din sudul Italiei este considerat locul de nastere al acestei specialitati de care s-a indragostit o lume intreaba. Si nu exista un loc in care gasesti p... Read more

Bea apa in fiecare dimineata, pe stomacul gol

Bea apa in fiecare dimineata, pe stomacul gol

Mai multe studii au confirmat efectul extraordinar pe care il are asupra corpuluiapa bauta pe stomacul gol.Un pahar de apa pe stomacul gol, la trezire, are unefect tamaduitor si ajuta organismul uma... Read more

Ce se intampla in corpul tau daca bei apa in care au s…

Ce se intampla in corpul tau daca bei apa in care au stat cartofii

Pe langa faptul ca este unul dintre cele mai consumate alimente, cartoful are proprietati terapeutice deosebite. Componenta cartofilor consta intr-un mare complex de carbohidrati, fibre si proteine... Read more

Cele mai enervante 7 gesturi pe care le fac chelnerii

Cele mai enervante 7 gesturi pe care le fac chelnerii

Nu e usor sa fii chelner. Ritmul de munca este foarte obositor, stai multe ore in picioare, ai de-a face cu tot felul de pretentii ciudate de-ale clientilor. Insa nu exista scuze pentru anumite gest... Read more

10 greseli neplacute pe care le fac chelnerii

10 greseli neplacute pe care le fac chelnerii

Experienta dintr-un restaurant poate sa fie extrem de neplacuta daca ai de-a face cu un chelner neprietenos. Orice restaurant care isi doreste sa atraga clienti multi si de calitate, stie acest lucr... Read more

Cum sa gatesti o friptura excelenta la tigaie

Cum sa gatesti o friptura excelenta la tigaie

Pe timp de iarna, este mai greu sa faci o friptura suculenta, cum sunt cele abia scoase de pe gratar. Asta nu inseamna ca nu poti obtine un gust delicios si in casa. Trebuie doar sa respecti cateva ... Read more

Ghidul tau pentru mirodenii exotice

Ghidul tau pentru mirodenii exotice

Condimentele si mirodeniile sunt parfumul de care orice bucatarie are nevoie, indiferent de preparate. Cu unele dintre ele te-ai obisnuit deja. Altele, venite din continente indepartate, sunt aparit... Read more

Aer fara fum si mancare fara aroma de tigara

Aer fara fum si mancare fara aroma de tigara

Unele tari din Europa au interzis total fumatul in baruri si restaurante. Pe harta Europei nefumatoare, Romania apare marcata cu rosu, alaturi de Cehia si Austria, tari in care legile sunt la f... Read more

5 feluri in care poti folosi gresit uleiurile la gatit

5 feluri in care poti folosi gresit uleiurile la gatit

Sunt zeci de variante de uleiuri pe piata, de aceea alegerea celui mai bun este o adevarata incercare. Dincolo de pret si de reclamele convingatoare, trebuie sa tii cont si de felul in care vei folo... Read more

Fete de la Gastronomie – o sarbatoare a la francaise i…

Fete de la Gastronomie – o sarbatoare a la francaise intre 26 septembrie si 3 octombrie, in peste 30 de locatii din Bucuresti

Restaurante, baruri si patiserii s-au alaturat acestei prime editii, oferind publicului meniuri speciale, degustari si promotii.Brunch-uri, meniuri speciale vor fi pregatite in restaurantele :Teatro... Read more

5 greseli de eticheta pe care le poti face la restaura…

5 greseli de eticheta pe care le poti face la restaurant fara sa iti dai seama

O iesire in oras, la restaurant ar trebui sa fie relaxata si simpla. Nu si daca nu stii care sunt regulile. Cum iti pui cutitul si furculita cand ai terminat de mancat sau cum tii betisoarele chinez... Read more

Cum arata o cina multisenzoriala la unul din cele mai …

Cum arata o cina multisenzoriala la unul din cele mai bune restaurante din lume

  Restaurantul lui Heston Blumenthal din Marea Britanie este renumit in lume pentru ca iti ofera experiente senzoriale complete. A fost numit cel mai bun restaurant din lume in 2005 si continua ... Read more

Cum arata cel mai mic restaurant din lume

Cum arata cel mai mic restaurant din lume

Este elegant, intim si foarte romantic. Restaurantul iti ofera ocazia sa ai o cina cu adevarat romantica, la lumina lumanarilor si fara alti oameni in jur, intr-un decor specific secolului 19.“Cand ... Read more

Ce inseamna un restaurant bun, cum trebuie sa fie meni…

Ce inseamna un restaurant bun, cum trebuie sa fie meniul si ce detalii fac diferenta

Fiecare dintre noi are cate un restaurant preferat si un restaurant in care nu s-ar mai intoarce niciodata. Fiecare dintre noi are standarde si pareri. Insa dincolo de subiectivismul nostru, un rest... Read more

Cele mai scumpe fripturi din Bucuresti

Cele mai scumpe fripturi din Bucuresti

Daca vrei sa mananci o friptura buna in Bucuresti, trebuie sa-ti umpli portofelul. Restaurantele de profil, adica steakhouse-urile, iti ofera carne de vita de cea mai buna calitate, insa preturile n... Read more

Inca 20 de produse au primit atestatul

Inca 20 de produse au primit atestatul

Sase producatori traditionali din judetul Arges au primit sambata din partea ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, atestatele pentru 20 de produse, in cadrul targului de... Read more

MasterChef are din toamna un nou juriu de exceptie

MasterChef are din toamna un nou juriu de exceptie

MasterChef, cel mai puternic show culinar din Romania, revine in toamna cu un nou sezon, ce se bucura de prezenta unui juriu spectaculos. Cei trei bucatari care vor decide cine sunt cei mai buni concu... Read more

Cele mai comune dezastre de gatit si cum sa le rezolvi…

Cele mai comune dezastre de gatit si cum sa le rezolvi rapid

Ai pus prea multa sare in mancare sau ai fiert prea tare orezul? Din fericire, poti rezolva dezastrele culinare dintr-un foc, daca stii cateva trucuri cu adevarat utile. Ai fiert orezul prea tareSolu... Read more

10 trucuri psihologice folosite de restaurante ca sa t…

10 trucuri psihologice folosite de restaurante ca sa te faca sa comanzi mai mult

Te-ai gandit ca, atunci cand mergi la restaurant, esti pacalit sa comanzi mai mult, fara sa-ti dai seama? Proprietarii de restaurante au cateva strategii menite sa te influenteze.1. Nu folosesc simbol... Read more

Totul despre lasagna. Ce nu stiai despre faimoasa spec…

Totul despre lasagna. Ce nu stiai despre faimoasa specialitate italiana

Lasagna este unul din cele mai vechi preparate italiene. Reteta ei era mentionata si in cartile de bucate din Roma Antica. Daca esti unul din fanii acestei specialitati, iata cateva lucruri pe care tr... Read more

5 greseli pe care sa nu le faci atunci cand prepari pi…

5 greseli pe care sa nu le faci atunci cand prepari piure de cartofi

Este unul din cele mai rapide si gustoase preparate, perfect pentru o cina rapida gatita in casa. Totusi, daca nu vrei sa dai gres la un fel de mancare atat de banal, trebuie sa tii cont de niste truc... Read more

3 idei rapide si extrem de hranitoare pentru mic dejun

3 idei rapide si extrem de hranitoare pentru mic dejun

1. Parfait la borcanAi nevoie de: fulgi de ovaz, lapte, extract de vanilie, seminte de chia, putina scortisoara, iaurt grecesc, capsuni, afine, unt de arahide si granola.Cum se face: Cu o noapte inain... Read more

Cum sa-ti renovezi bucataria cu bani putini

Cum sa-ti renovezi bucataria cu bani putini

Putina vopsea face minuniNu e nevoie sa schimbi toata mobila din bucatarie ca sa-i dai un aspect fresh si nou. Iti trebuie doar putina vopsea si chef de joaca. Fie ca alegi sa vopsesti dulapurile in a... Read more

Cea mai eficienta metoda de a-ti organiza frigiderul

Cea mai eficienta metoda de a-ti organiza frigiderul

Stiai ca usa frigiderului este cea mai calduroasa, sau ca raftul de jos este cel mai rece? Sau ca fructele trebuie tinute separat de legume? Iata cateva secrete care sigur iti vor fi de folos.1. Produ... Read more

Cartea de bucate comestibila

Cartea de bucate comestibila

Este o carte de bucate cum n-am mai vazut. Ceea ce o face cu adevarat speciala este faptul ca filele sale sunt de fapt foi de lasagna, care, pe masura de sunt intoarse, pun cap la cap o reteta delicio... Read more

5 gadgeturi de bucatarie pe care chefii se bazeaza in …

5 gadgeturi de bucatarie pe care chefii se bazeaza in bucatarie

Fiecare chef are gadgeturile preferate pe care le foloseste in bucatarie zi de zi si care ii usureaza viata. Dupa cutit, bineinteles, care este accesoriul cel mai de pret. Iata pe ce alte ustensile se... Read more

Cum arata cel mai lung tren facut din ciocolata

Cum arata cel mai lung tren facut din ciocolata

Viata in Bruxelles este mai dulce ca oricand. Saptamana ciocolatei este in plina desfasurare, iar producatorii consacrati se intrec in cele mai delicioase creatii. Vedeta evenimentului este fara doar ... Read more

Ce face acest barista cu cafeaua te lasa fara cuvinte

Ce face acest barista cu cafeaua te lasa fara cuvinte

Michael Breach este specialist in latte art. Tanarul newyorkez insa are un talent foarte rar intalnit: face portrete in cafea si ii ies foarte bine.Portretele realizate de el copiaza fidel chipurile o... Read more

Prev Next

Smochinele

Smochinele

Proprietatile smochinelor:- au cel mai mare continut de fibre dietetice dintre toate fructele, alunele sau vegetalele uzuale. Continutul de fibra dietetica este cu 40% mai mare dec... Read more

Cuvintele au incarcatura energ…

Cuvintele vibreaza pe anu­mite note, creand sunete, deci, vibratii placute sau neplacute. Este bine sa folosim doar cuvintele care ne plac, si sa fim extrem de atenti ce vorbi... Read more

Terapia cu seminte

Terapia cu seminte

Retetele magice ale vindecatorilor de odinioara Consumate crude, semintele fructelor si legumelor sunt adevarate medicamente naturiste Statisticile spun ca romanii rontaie mai... Read more

Sucuri cu puteri vindecatoare

Sucuri cu puteri vindecatoare

Legumele consumate proaspete, sub forma de sucuri, sunt excelente pentru a-ti mentine sau reda sanatatea. Afla care sunt cele mai hranitoare sucuri de legume si ce poti t... Read more

Aditivi Alimentari

Denumire Comentarii Albumina* - Ambra cenusie* Derivat din balena. Acid arahidonic* Derivat din ficat, creier, glande sau ule... Read more

Alimente care dau stralucire p…

Alimente care dau stralucire pielii

O piele frumoasa nu se obtine doar cu ajutorul demachiantului si cremei potrivite; conteaza, de asemenea, si ceea ce mananci. Dincolo de toate, pielea ta este un organ, ca si rinic... Read more

Teflon

Teflon

Poveste cu un canar si o tigaie A fost odata ca niciodata un procedeu de verificare a toxicitatii materialului din care este fabricata o tigaie pentru prajit. Procedeul era&nb... Read more

Alimentele pentru silueta

Alimentele pentru silueta

  Mere si pere: Sunt o buna sursa de pectina, o fibra ce previne constipatia. Grepfruit: Incurajeaza eliminarea celulelor rosii bolnave si ajuta la pastrarea nivelului admis ... Read more

Morcovul

Morcovul

Merita sa intre in cartea recordurilor. E mai tare ca ginsengul la capitolul sanatate. Morcovul este o adevarata vedeta a medicinii de pe toate meridianele. Numai in ultimul decen... Read more

Purificarea apei prin congelar…

Purificarea apei prin congelare

Purificarea apei prin congelarea partiala Cea mai mare parte a populatiei nu bea apa de la robinet deoarece se teme de microbi, o temere justificata. Dar ce ati spune daca ati afl... Read more

Alimente fara calorii

1. Afine - normalizeaza glicemia si au calorii negative.2. Agar - este un gel extras dintr-o alga sub forma de pulbere. Ajuns in organism, absoarbe lichidele si isi mareste volumul... Read more

Curatati-va rinichii

Curatati-va rinichii

Curatati-va rinichii cu mai putin de 1 LeuAnii trec si rinichii nostri filtreaza sangele inlaturand sarea, otravurile si alte lucruri nedorite/toxine care intra in corpul nostru. C... Read more

Alimente cu continut mare de a…

Alimente cu continut mare de antioxidanti

Alimentele cu continut mare de antioxidanti trebuie sa constituie baza elementelor nutritive pe care le luam din surse exterioare, cu atat mai mult cu cat în hrana mai exista, în a... Read more

Varza murata

Varza murata

Noi, romanii, consumam varza murata mai mult iarna, de sarbatori, pentru sarmale, ca salata langa o friptura mai grasa sau calita, cu ceva afumatura.Varza murata este un aliment da... Read more

Zece secrete ale longevitatii

Zece secrete ale longevitatii

Stiti oare ca doua cesti de cafea pe zi scad cu 40 la suta riscul aparitiei pietrelor la vezica biliara? Din pacate, majoritatea medicilor, chiar si cei mai buni, stiu sa va t... Read more

Terapie cu mamaliga

Terapie cu mamaliga

Sanatate la ceaun Banala mamaliguta poate deveni un medicament folositor in tratarea racelilor si a pietrelor la fiere. Malaiul este un anlocuitor de nadejde al produselor de pa... Read more

Varza rosie

Varza rosie

Varza rosie contine pana la opt ori mai multa vitamina C decat varza alba, care are un continut de vitamina C mai mare decat portocalele, iar pigmentii care-i dau culoarea rosie ... Read more

Fasole boabe rosie

Fasole boabe rosie

Fasolea rosie este foarte bogata in antioxidanti si este situata in topul primelor cinci plante ce contin antioxidanti. Are in componenta o substanta ce distruge celulele canc... Read more

Sarea de bucatarie

Sarea de bucatarie

Sarea de mare se compune din aproape 100 de elemente; sarea de bucatarie numai din doua. Unul este clorul, o otrava in forma concentrata asa cum apare in sarea de bucatarie este pe... Read more

Oua false

Oua false

Feriti-va de oua “Made in China”Oua false fabricate manufacturierIn China exista scoli false si chiar clase care predau o varietate de tehnologii de frauda flagranta; chiar si oual... Read more

Binefacerile lamaii

Binefacerile lamaii

Lamaia este un produs miraculos pentru omorarea celulelor canceroase.Ea este de 10.000 de ori mai puternica decat chimioterapia.De ce nu suntem noi la curent cu asta?Pentru ca... Read more

Vindecari cu plante

Calugarul vindecator Mihai Neamtu ne-a lasat mostenire zeci de retete de ceaiuri cu care el a tamaduit, in timpul vietii, peste un milion de romani. Toti il stiau cu numele de Unc... Read more

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonat de sodiu

25 de moduri in care poti utiliza la curatat bicarbonatul de sodiu...praful de coptNici unei gospodine n-ar trebui sa-i lipseasca din casa bicarbonatul de sodiu. Nu e toxic, este i... Read more

Detergent natural pentru vase

Detergent natural pentru vase

E util in special persoanelor care au pielea mainilor sensibila, cu predispozitie catre eczeme sau exfolieri ale unghiilor. Trebuie sa recunoastem ca detergentii pentru vase din c... Read more

Alunele de padure, alimentul m…

Alunele de padure, alimentul medicament

Apreciat inca din Antichitate pentru valoarea sa terapeutica, alunul este cunoscut astazi ca planta medicinala datorita calitatilor sale energetice, tonifiante, nutritive si digest... Read more

Pomelo

Pomelo

Pomelo este originar din Asia , iar in zilele noastre se cultiva in China, Japonia, Taiwan,Tailanda, India, Bangladesh, Indonezia, Filipine, Tahiti, California, Florida, Israel, et... Read more

Terapie cu usturoi

Terapie cu usturoi

Aceasta reteta a unui farmacist antic a fost gasita in 1972 intr-o manastire budista din Muntii Tibetului.Mod de preparare:Intr-un borcan de sticla se pun 350 grame de usturoi zdro... Read more

Rosiile cu mot

Rosiile cu mot

Rosiile de pe tarabe arata impecabil, dar au tot mai putine calitati nutritive. Cercetatorii stiintifici atrag atentia ca pot fi chiar daunatoare sanatatii. Culmea este ca, cele ma... Read more

Despre lapte si produsele lact…

Despre lapte si produsele lactate

Avem astazi prilejul sa urmarim la TV reclame de-a dreptul stupefiante, de genul celor pentru produsele lactate pasteurizate sau tratate UHT, in care se afirma lucruri aberant de i... Read more

Inlocuiti carnea cu ciupercile

Inlocuiti carnea cu ciupercile

Trei-patru portii de ciuperci pe  saptamana, sursa perfecta de proteine. Nu mai avem  nevoie de carne, nu mai simtim oboseala si spunem adio durerilor de stomac. "Manasti... Read more

Fructe si legume miraculoase

Fructe si legume miraculoase

Fructul noniEste fructul frumusetii feminine, iar la noi il gasim sub forma de sucuri naturale diverse. in Polinezia, femeile il foloseau pentru proprietatile sale anti-aging, de s... Read more

Bauturi pentru arderea grasimi…

Bauturi pentru arderea grasimilor

Daca vreti sa slabiti nu este necesar doar sa adoptati un regim alimentar echilibrat, ci trebuie sa ai grija si la ce beti. Iata ce bauturi ajuta la arderea grasimilor. Ceai verde... Read more

O explicatie a poftelor

Fiecare pofta are o cauza. Unora le este pofta de ciocolata, altora de ceva sarat. Oricare ar fi pofta ta, uneori este atat de puternica incat te face sa iesi din casa in miez de n... Read more

Astaxantina

Astaxantina

Ce sunt antioxidantiiAntioxidantii sunt substante ce apara organismul de efectele daunatoare ale radicalilor liberi ce ataca si deterioreaza, in permanenta, celulele organismului. ... Read more

Nu esti bolnav doar ti-e sete

Intr-o conferinta exceptionala pe care Masaru Emoto insusi a  sustinut-o in Romania, ilustrand prin imagini rezultatele experimentelor sale, a spus: "Apa are puterea magi... Read more

Curmalele sunt o parte importa…

Curmalele sunt o parte importanta intr-o dieta sanatoasa

Curmalele sunt o parte importanta intr-o dieta sanatoasa. Ele contin zahar, grasimi, proteine, precum si multe vitamine esentiale. In cazul in care sunt consumate cu pasta de castr... Read more

Kiwi

Kiwi

Se spune ca un mar consumat zilnic tine medicul la distanta. Proverbul poate fi utilizat si in cazul fructului kiwi, dupa ce specialisti neozeelandezi au des coperit efec... Read more

Alimente bogate in fibre

Alimente bogate in fibre

O dieta saraca in fibre va poate predispune la boli digestive, cum ar fi constipatia, dar si la afectiuni ale inimii si chiar la cancer. Cele mai importante surse de fibre sunt fru... Read more

Alimentele si organele interne

O intuitie uimitoare a generatiilor trecute este acum confirmata de stiintele nutritioniste. Acestea au aratat ca ceea ce s-a numit candva doctrina semnaturilor era in mod uimitor ... Read more

Alimente ajutatoare

Cum pot fi folosite, altfel, alimentele din camara Piper: Daca vreti ca hainele pe care intentionati sa le spalati la masina sa-si pastreze culoarea, adaugati o lingurita de piper... Read more

Totul Despre Proteine

Totul Despre Proteine

Cuvantul proteina provine din limba greaca proteinus care inseamna primul. Proteinele intra in componenta tuturor celulelor, iau parte la formarea unor fermenti si intervin in... Read more

Paharele din plastic

Paharele din plastic

Paharele din plastic iti afecteaza sanatateaO cantitate semnificativa de bisfenol A (BPA) - substanta chimica intalnita in compozitia produselor din plastic (pahare, vesela, lighea... Read more

Fasolea boabe neagra

Fasolea boabe neagra

Fasolea neagra ofera reale beneficii pentru sanatate. Printre acestea se numara sustinerea sistemului imunitar, scaderea nivelului colesterolului rau, aduce o senzatie de satietate... Read more

Twitter

Google Plus

YouTube

LinkedId