Astaxantina

Astaxantina

Ce sunt antioxidantii
Antioxidantii sunt substante ce apara organismul de efectele daunatoare ale radicalilor liberi ce ataca si deterioreaza, in permanenta, celulele organismului. Radicalii liberi se formeaza in urma proceselor de oxidare ce au loc in corpul nostru. Aceste procese de oxidare se realizeaza atat datorita factorilor externi precum raditiile, poluarea, aditivii alimentari, uleiurile vegetale hidrogenate (ex: margarina), cat si supunerii organismului la un stres prelungit (atat fizic cat si psihic).
Actiunea radicalilor liberi asupra organsimului este confundata cu efectul procesului cronologic asupra acestuia, precum: ridarea pielii, pete pigmentare, cataracta, artrita, ingrosarea arterelor, bolile de inima, glaucomul, pierderea memoriei, cancer sau alte stari degenerative.
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca senescenta este un proces biologic cauzat de actiunea radicalilor liberi asupra organismului, acestia distrugand celulele sanatoase lucru care duce in final la ceea ce noi numim imbatranire.

Ce este astaxantina
Carotenoizii sunt pigmenti organici care se afla in cromoplastele plantelor, algelor, ciupercilor sau bacteriilor si au actiune antioxidanta. Astaxantina este un pigment rosu, solubil in grasime ce se gaseste in alge, drojdie de bere, in carnea de somon, pastrav, creveti, crustacee si a unor pasari.

Cum consumam astaxantina
Astaxantina este un pigment solubil in grasimi ceea ce inseamna ca pentru absorbtia sa totala este necesara contributia acizilor biliari, acestia participand la digestia grasimilor. Acizii biliari se produc numai cand hrana ajunge in intestine. De aceea, trebuie ca intai sa consumam alimente, pentru ca organismul nostru sa produca acizi biliari, si apoi sa folosim Astaxantina. in acest fel aceasta este absorbita corect.
Astaxantina se poate folosi permanent, fara perioade de pauza. Pana in prezent nu s-au inregistrat efecte secundare periculoase legate de administrarea Astaxantinei.

Cum se obtine astaxantina
Astaxantina se extrage din microalgele de apa dulce Haematococcus Pluvialis. Exista culturi de microalge create special pentru obtinerea Astaxantinei. Aceste culturi sunt supravegheate permanent astfel incat extractul obtinut sa fie de cea mai buna calitate.

Astaxantina este cel mai puternic antioxidant natural
Conform studiilor, cercetatorii au descoperit ca Astaxantina lupta impotriva radicalilor liberi de 550 de ori mai puternic decat vitamina E, de 60 de ori mai puternic decat vitamina C, de 53 de ori mai puternic decat beta-carotenul, de 18 ori mai puternic decat pycnogenolul si de 14 ori mai puternic decat luteina. Toti antioxidantii enumerati mai sus au deja o istorie consacrata in ceea ce priveste lupta impotriva radicalilor liberi, iar datele obtinute in urma studiilor efectuate indica un singur lucru, acela ca Astaxantina este cel mai puternic antioxidant natural cunoscut de cercetatori!

Astaxantina este regina carotenoidelor
Somonii inoata prin raurile involburate, in amonte, urcand cascade, timp de 7 zile, 160 de kilometrii fara oprire pentru a-si depune ouale. Capacitatea lor de a face acest efort eroic se datoreaza unui singur lucru, Astaxantina naturala!
Cea mai mare concentratie de Astaxantina se gaseste in muschii somonilor, singura specie de pe planeta care poate depune acest efort imens, aproape imposibil de imaginat. Cercetatorii au teoretizat ca acesta capacitate a somonilor este datorata concentratiei ridicate de Astaxantina din muschii lor.
Exercitiile fizice provoaca o mare oxidare a muschilor, dar prin folosirea unui antioxidant puternic precum Astaxantina, se previne oxidarea tesuturilor musculare. Astfel, muschii pot da un randament superior, ajutandu-va sa va depasiti limitele.
Astaxantina nu este folositoare doar pentru sportivi ci si pentru cei care nu fac sport in mod constant. Oamenii care au un program incarcat si doresc sa obtina mai mult de la o zi incarcata de munca pot consuma Astaxantina pentru a fi in forma, mai energici si pentru a se simti revigorati chiar si dupa o astfel de zi, putand sa participe si la alte activitati in afara celor legate de serviciu, studii etc.
Exista suficiente dovezi care indica faptul ca ingerarea zilnica a 4 – 8mg de Astaxantina naturala va ofera mai multa energie, anduranta si forta.

Astaxantina ajuta si la protejarea pielii impotriva razelor UV, a poluarii, a frigului sau a caldurii.
Astaxantina protejeaza pielea si ii permite sa se regenereze neutralizand radicalii liberi care ataca celulele pielii. in plus, ajuta pielea sa se refaca dupa expunerea la radiatiile solare UVA si UVB. Radiatiile UV si poluantii din atmosfera au tendinta sa secatuiasca pielea de substantele nutritive necesare mentinerii barierei sale hidrolipidice. Ca urmare, pielea devine uscata si cu un aspect nesanatos. Astaxantina ajuta la cresterea nivelului de hidratare al pielii, imbunatatindu-i elasticitatea si reducand ridurile prin uleiurile sale naturale si ii reface echilibrul hidrolipidic.

Astaxantina consumata impreuna cu vitamina E sustine sanatatea ochilor, imbunatateste vederea si impiedica formarea cataractei. Aceasta combinatie de suplimente (Astaxantina + vitamina E) este recomandata in special celor care petrec mult timp in fata calculatorului. Un serviciu de 8 ore ce presupune lucrul in fata monitorului afecteaza pe termen lung nervul optic (glaucom), de aceea este bine sa prevenim aceste afectiuni.
Astaxantina contracareaza radicalii liberi din musculatura si blocheaza atacul acestora, protejand muschii impotriva degenerarii.
Astaxantina demonstreaza astfel doua beneficii fizice importante: reducerea deteriorarii muschilor si cresterea rezistentei lor la efort prin reducerea nivelului de acid lactic din organism. In plus, Astaxantina ajuta nu numai la protejarea muschilor, ci si la refacerea mai rapida a acestora dupa o activitate fizica intensa.
Beneficiile enumerate mai sus sunt doar o parte din ceea ce ofera suplimentarea cu astaxantina.

Alte efecte ale consumului de astaxantina sunt:
- reducerea durerii cauzate de artrita
- imbunatatirea sistemului imunitar al organismului
- protejarea creierului si ochilor impotriva radicalilor liberi
- impiedicarea formarii si declansarii bolilor cronice si autoimune
- stimularea producerii de anticorpi
- impiedicarea aparitiei complicatiilor produse de diabetul zaharat
- imbunatatirea vederii si impiedicarea formarii cataractei
- sprijinirea sanatatii sistemului cardiovascular
- impiedicarea accidentelor vasculare si formarii trombozelor
- regularizarea tensiunii arteriale si ritmului cardiac
- optimizarea nivelurilor de colesterol
- eliminarea starilor de stres
- sprijinirea aparatului reproductiv masculin
- functionarea optima a muschilor
- sustinerea organismului impotriva imbatranirii.

DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

MARCA INREGISTRATA

4194948               HAWAII REGISTRATION